Spaghetti met groene asperges, tomaatjes, courgette, groene olijven, mozzerella en verse tijm

Mijn goede voornemen voor dit jaar is onder andere wat vaker te kiezen voor volkorenpasta, het is voedzamer en gezonder dan witte pasta. Je hebt er minder van nodig omdat het beter verzadigd. Ik heb deze volkoren spaghetti gisteren gemaakt met een ruime hoeveelheid groenten, erg lekker in combinatie met de olijven, verse tijm en parmazaanse kaas.

Je hebt nodig voor vier personen:
250 gram volkoren spaghetti
4 el extra vergine olie
300 gram zoete snacktomaatjes overdwars in tweeën gesneden
2 grote tenen knoflook gehakt
1 grote courgette in blokjes
1 bos groene asperges (500 gram) houterige uiteinden verwijderd, in stukken, kopjes bewaren
8 groene olijven in plakjes
5 takken verse tijm, geritst
1/2 bosje peterselie gehakt
peper en zout
125 gram mozzerellabolletjes in tweeën gesneden
75 gram verse parmazaanse kaas geraspt

bereiding: verwarm de borden voor op 80 graden in de oven, of zet ze in een bak met heet water. Bak de aspergestukjes samen met de knoflook en de courgetteblokjes in drie el olijfolie twee minuten op hoog vuur. Kook de volkorenpasta intussen gaar volgens gebruiksaanwijzing. Voeg de aspergekopjes op het laatste moment aan de groenten toe, net als de tijm, de olijfplakjes en de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en roer er een el olijfolie doorheen en wat zout. Schep er de groenten doorheen en verdeel over de vier diepe voorverwarmde borden. Serveer met geraspte parmazaanse kaas.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.