Ricotta-cake. door de bananen die je erdoor doet hoeft er minder vet door, dat scheelt in calorieën, twee bananen op een hele cake maakt dat de banaan niet overheerst. Ik doe er graag veel blauwe bessen door, waardoor de cake met een vorkje gegeten moet worden.
Wanneer je er maar 100/ 150 gram bessen door doet wordt hij compacter.
Je hebt nodig voor een cake (13 grote plakken, 14 kleinere):
2 bananen
3 eieren
250 gram ricotta
75 gram kokosolie
125 gram dadels (zo’n 15 stuks) is zo’n 75 gram fruitsuiker
200 gram speltmeel of speltbloem
1 kleine el bakpoeder
100/ 150 gram tot 250 gram blauwe bessen (diepvries, ontdooid en vocht afgieten)
Bereiding: pureer met een staafmixer de bananen en de eieren samen met de ricotta, kokosolie en de dadels tot een egale massa. Lepel er het speltmeel, bakpoeder en de blauwe bessen door. Schep in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in een oven van 175 graden