Gele courgette-spaghetti met venkel en gegrilde zalm met kruidenolie van basilicum en kappers

De spirelli blijkt een goede aankoop. Fantastisch ding voor komkommer-/ wortel- en courgette-sliertjes.
Je hebt nodig voor vier personen:

Voor de courgettespaghetti:
2 gele courgettes
spiraalsnijder (spirelli)

Verder:
1 venkel
peper en zout
4 trosjes cherry-tomaatjes

4 moten verse zalm
2 el dyonmosterd
2 geperste tenen knoflook
2 el olijfolie
gemalen peper en zout
aluminiumfolie

Voor de kruidenolie:
2 dl extra vergine olijfolie
1 tl dyonmosterd
1 bos basilicum
4 el citroensap
4 el kappers
peper en zout
optioneel: vijzel

Bereiding:
Zalm: Begin met de zalm, klop een marinade van de mosterd, olie en knoflook en smeer er de zalm dik mee in. Laat een kwartier intrekken.

Kruidenolie: Vijzel de basilicum samen met de olijfolie, mosterd en citroensap fijn in de vijzel. Roer er de kappers doorheen en proef of de olie op smaak is. Eventueel kun je de kruidenolie ook met de staafmixer maken, maar heb je een dubbele hoeveelheid nodig om goed te kunnen pureren.

Courgette-spaghetti: Maak nu de courgette-spaghetti volgens gebruiksaanwijzing spirelli. Snijd de venkel in vieren en snijd de stronk eruit. Snijd de venkel in reepjes.

Zalm: Bekleed het rooster in de oven met aluminiumfolie en smeer in met olie. Leg daar de moten zalm met marinade op, samen met de vier trosjes tomaatjes, zet voor 12 minuten onder de gril.
Maak nu de courgette-spaghetti af.

Courgettespaghetti: Roerbak de venkel in 2 el olijfolie enkele minuten op matig vuur. Voeg er nu de courgette bij en warm op laag vuur even door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren: Verdeel de courgette-spaghetti over vier borden en leg er de zalm-moten op, druppel er de kruidenolie over samen met de kappers en leg er de trosjes trostomaten naast.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.