Deze Siciliaanse pasta alla Norma met chorizo is een variant op de wel bekende ‘Spaghetti alla Norma’ van Ottolenghi. Ik maakte een saus van biologisch rundergehakt met chorizo, geroosterde paprika en aubergine uit de oven met tomatensaus.
Voor deze Siciliaanse pasta alla Norma met chorizo heb je nodig:
voor twee personen:
voor de geroosterde groenten:
2 rode puntpaprika’s
1 middelgrote aubergine
2 el olijfolie
zout en peper
1/2 tl oregano
1 vel bakpapier
voor de tomatensaus:
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
200 g biologisch rundergehakt
1 klein chorizo-worstje à 100 g
1 blik tomatenpulp van Mutti
4 el gehakte peterselie
1/2 klein gedroogd pepertje
150 g linguine
2 el gehakte peterselie
1 el extra vergine olijfolie
zout
garnering: fijngesneden basilicum
bereiding geroosterde groenten: verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine in stukken, en de rode puntpaprika’s ook. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Bestrooi met wat zout, peper en oregano. Rooster in de oven in 25 minuten gaar. Intussen maak je de saus.
bereiding saus: snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit gedurende vijf minuten op zacht vuur in de olijfolie. Snijd intussen de chorizo fijn en bak deze samen met het gehakt op hoog vuur tot het gehakt rul gebakken is. Voeg er de tomatensaus aan toe en de gehakte peterselie en laat de saus nog tien minuten zachtjes pruttelen.
Voeg er de geroosterde aubergine en rode paprika aan toe en verpulver er de helft van een klein rood gedroogd pepertje door.
de pasta: kook intussen de pasta, giet deze af en hussel er de olijfolie, peterselie en snuf zout doorheen.
serveren: giet kokend water in twee diepe borden, om voor te verwarmen en droog ze af. Verdeel er de pasta over, en daarop de saus. Garneer met de fijngesneden basilicum.