Pittige paddestoelenschotel op zoete aardappelpuree met een crunch van zwarte bonen en walnoten

We gaan weer richting najaar, de tijd van aardse kleuren en smaken. In dit hoofdgerecht heb ik het laatste staartje van de zomer en het begin van het najaar bij elkaar proberen te brengen. Peulvruchten zijn een dankbare smaakmaker, vooral wanneer je ze droogt in de oven. Dan wordt de smaak geconcentreerder en krijgen ze een lekker stevige bite. Ze zijn heel goed als topping over je gerechten te gebruiken, maar ik eet ze ook graag als voedzaam knabbeltje tussendoor. De combinatie van het zoetige van de zoete-aardappelpuree met het ziltig-pittige van de paddestoelen met sojasaus, mangochutney en de stevige bite van de geroosterde gehakte walnoten met gedroogde zwarte bonen maakt het tot een heerlijk gerecht.

Hier recept

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.