Tiramisû op basis van ricotta en Griekse yoghurt

Een heerlijk licht dessert

Voor 4 pers;
250 gram Ricotta
150 / 250 gram Griekse yoghurt kijk wat vind je lekker vindt
honing naar smaak
20 Italiaanse Cantuccini koekjes
150 gram suiker
150 ml water
Sap van een limoentje
8/12 mooie dunne schijfjes limoen
Scheut limoncello

Bereiding;
Breng het water met de suiker aan de kook samen met het limoensap. Doe er de limoenschijfjes bij en laat een half uurtje koken in het suiker/ limoenwater tot het iets is ingekookt. Schep de limoenschijfjes uit het limoensuiker-siroopje en leg op een keukenpapiertje. Klop de Ricotta samen met Griekse yoghurt en doe er honing naar smaak doorheen. Zet vier mooie glazen klaar. Doe de suiker/ limoensiroop samen met een scheut limoncello in een schaaltje en haal er halve Cantuccinikoekjes door en leg deze op de bodem van de glaasjes en lepel er nog wat van de siroop over. Schep er wat van het ricotta-mengsel op en herhaal tot en met de bovenlaag . Leg hierop per glaasje, twee tot drie gekonfijte limoenschijfjes (deze kun je gewoon eten)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*