Tiramisu op basis van ricotta en Griekse yoghurt

Tiramisu op basis van ricotta en Griekse yoghurt

Deze heerlijke tiramisu op basis van ricotta en Griekse yoghurt is in een woord fantastisch. Omdat tiramisu over het algemeen nogal aan de zware kant is met slagroom en mascarpone, is deze lichte versie een mooie lichte tegenhanger. Ik maakte het op experimentele wijze, en het bleek een groot succes. Op de kookclub van manlief werd dit dessert met enthousiasme ontvangen. Alleen was de foto erbarmelijk slecht. Dat heb ik bij deze goed gemaakt.  Meer lichte versies van tiramisu vind je hier

Tiramisu op basis van ricotta en Griekse yoghurt:
Voor 4 pers;
250 gram ricotta
150 Griekse yoghurt
honing naar smaak
16 Italiaanse cantuccini koekjes
150 gram suiker
150 ml water
sap van een limoentje
8/12 mooie dunne schijfjes limoen
scheut limoncello

decoratie: kleine blaadjes munt

bereiding gekonfijte limoenschijfjes:  breng het water met de suiker aan de kook samen met het limoensap. Doe er de limoenschijfjes bij en laat een half uurtje koken in het suiker/ limoenwater tot het iets is ingekookt. Schep de limoenschijfjes uit het limoensuiker-siroopje en leg op een bordje.
Klop de ricotta samen met Griekse yoghurt en honing naar smaak door elkaar. Zet vier mooie glazen klaar. Doe de suiker/ limoensiroop samen met een scheut limoncello in een schaaltje en haal er de cantuccinikoekjes door en leg 8 van deze koekjes op de bodem van de glaasjes, lepel er nog wat van de siroop over. Schep er wat van het ricotta-mengsel met daarop weer koekjes met siroop. Eindig met een laagje ricotta/ Griekse yoghurt. Leg hierop per glaasje, twee tot drie gekonfijte limoenschijfjes (deze kun je gewoon eten) met daarop ter decoratie wat munt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.