Mijn ontbijt van gisteren is leuk paars gespikkeld uitgevallen door mijn ‘Mug’ met blauwe bessen te maken. We waren wezen fietsen gisteren, en hebben het, aangezien ze weer eens regen hadden voorspeld, er op hoop van zegen op gewaagd. Al kregen we wel een plensbui op ons hoofd op terugreis.
Bij restaurant ‘Havenzicht’ in Heusden hebben we geluncht, ik kreeg me toch een ‘Megasalade’
Ontbijt: ‘Mug’ van 1 banaan, 1 ei en 50 gram havermout met een handvol blauwe bessen pureren met staafmixer, in met water omgespoeld ovenvast schaaltje doen en 11/2 minuut in magnetron zetten. Omkeren op bord, en serveren met verse aardbeien.
Lunch: ‘Mega’salade met plak geitenkaas, verse noten, zongedroogde tomaatjes, rode ui en een smak honingmosterd-dressing. Heb het bijgeleverde brood laten staan, en wat van de saus eraf geschraapt. De volgende keer de dressing er apart bij vragen, doe ik meestal al wel, maar was ik nu vergeten
Erbij: tomatensap met tabasco, doordat de zon in mijn ogen scheen teveel van de tabasco in mijn tomatensap gedaan. Hotlips !!
Tussendoor: een zespri-kiwi
Avondeten: De mannen zeurden om macaroni, na mijn enorme lunch wilde ik liever een omelet met groenten, ook groot uitgevallen trouwens. Maar ja, van groenten krijg je niet gauw teveel. Ik had twee eieren geklopt met 2 el water, om en om gebakken daar wat feta over verkruimeld en erop laten smelten. Snijbonen, en wat voorgesneden groenten met peper en zout roergebakken, in de omelet gedaan en die over de groenten heen geklapt.
Tussendoor: koffie met klein Italiaans koekje
en mineraalwater