Ik kan vaak s’avonds al uitkijken naar mijn ontbijt van de volgende ochtend, deze keer maakte ik granola met verse gember en mineola en at er Griekse yoghurt bij. Granola is een mengsel van granen, zaden, pitten en soms gedroogd fruit. Het wordt meestal met yoghurt gegeten. Het lijkt best veel op muesli, maar onderscheidt zich doordat het geroosterd wordt in de oven met noten en honing. Er zijn heel veel verschillende recepten van granola. Mineloa’s smaken heerlijk vol en zoet. Ik maakte er granola uit de pan bij met verse gember. Hier vind je meer recepten met granola.
voor deze granola met verse gember en mineola heb je nodig:
voor 1 persoon:
voor de granola:
1/2 el olijfolie
35 gram havermout
25 gram gehakte noten (ik deed pecannoten)
1 cm verse gember geraspt
1 el honing
1 mineola geschild en in stukjes gesneden
Griekse yoghurt naar keuze
bereiding: bak in een anti-aanbakpan de ingrediënten voor de granola op hoog vuur in de olijfolie, terwijl je blijft roeren met een houten lepel.
Pas op voor verbranden. Doe dit tot de granola mooi bruin is en lekker gaat geuren.
Doe laag om laag in een mooi glas: granola, yoghurt, mincola-stukjes, granola, yoghurt en als topping de stukjes mineola.