Risotto met venkel, kerrie en zalmfilet

Risotto met venkel, kerrie en zalmfilet

Risotto is lekker veelzijdig en kun je combineren met een scala aan ingrediënten (vlees, vis, kruiden, kaas) al dan niet met elkaar gecombineerd.
Ik maakte een variant van risotto met venkel, kerrie en zalmfilet. En is een van de vele opties met risotto op mijn site. Risotto is een rijstgerecht uit Noord Italië wordt eerst gebakken en daarna vaak afgeblust met witte wijn. Waarna er een kookproces plaatsvind, waarbij in gedeeltes hete bouillon wordt toegevoegd.

Nodig voor bovenstaand gerecht:
Voor twee personen:
20 g roomboter
1 uitje
1 venkel
1 teentje knoflook
2 tl kerrie
150 g risotto
1 glas droge witte wijn
500 ml kokend hete kippenbouillon
20 g roomboter voor door de gare risotto

voor de zalmfilets:
2 zalmfilets à 150 g
olijfolie

bereiding risotto: snipper het uitje en pers de knoflook uit. Snijd het kontje en de stelen van de venkel en bewaar het groen. Snijd in vieren en in dunne reepjes. Fruit in de boter de ui samen met de knoflook en de kerrie op laag vuur glazig in twee minuten. Doe er de risotto bij en bak mee tot de risotto-korrels glazig zijn. Blus de risotto af met de witte wijn en roer er de venkel door. In gedeeltes roer je er de hete bouillon er bij, het kookproces duurt ongeveer 25 minuten. Proef de laatste minuten of de risotto gaar is, maar nog wel een bite heeft.

bereiding zalmfits: vet met een kwastje de zalm met wat olijfolie. Verhit een anti-aanbakpan en bak de zalmfilets in vier minuten per kant tot de vis gaar is, maar nog wel iets glazig is van binnen.

Serveren: giet kokend water in twee diepe borden en droog uit. Schep hierin de kerrie-risotto en leg er de zalmfilet op. Garneer met het groen van de venkel.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.