Zoete aardappelsoep met limoen, salieroom en volkoren stokbrood met homemade tomatentapenade

Deze heerlijke soep kwam ik tegen op de site ‘honger als een paard’ het is soep op basis van zoete aardappels, met gefruite ui en knoflook en rode paprika. Met erin een geklopte mascarpone met salie. Ik vind het persoonlijk lekker om er limoensap bij te doen als tegenhanger van zoete van de soep. Ook maakte ik de soep minder dik door er meer bouillon aan toe te voegen.
hier het originele recept
Ik serveerde de soep als lunch met plakjes volkoren stokbrood met een snelle zelfgemaakte tomatentapenade (ik had jammer genoeg geen peterselie meer):

Nodig voor de tapenade:
150/ 200 gr zongedroogde zoete tomaten (bakje versafdeling)
60 gram groene olijven zonder pit
1/2 teen knoflook geperst
1/2el rode wijnazijn
2 el olijfolie extra vergine
zout en peper
(fijngehakte peterselie)

Bereiding: pureer de ingrediënten voor de tapenade met een staafmixer en proef of het goed op smaak is.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.