Kleurrijke bieten-carpaccio met frisse salade van rucola, rode bietenscheuten, parmezaan en dragoncrème

We gaven gisteren een etentje voor kennissen, en ik had daar onder andere dit frisse kleurrijke voorgerechtje bij bedacht. Deze week had ik de kookbeurt bij ons net opgestarte kookclubje en had daar nog wat dragon van over gehouden. Bij die dragon heb ik onderstaand gerechtje bedacht;
‘Kleurrijke bieten-carpaccio met frisse salade van rucola, rode bietenscheuten, parmezaan en dragoncrème’

Voor 4 personen:
voor de salade:
4 bieten in rood, geel, roze en wit
1/2 zakje rucola
1/4 bakje bietenscheuten
20 kleine, met kaasschaaf geschaafde plakjes parmezaanse-, of paranokaas
dressing voor rucola:
3 el extra vergine vergine olijfolie
1 el frambozenazijn
1 tl honing
peper en zout
voor de dragoncrème:
150 gram crème fraiche
3 takjes dragon (van bakje, alleen verkrijgbaar bij de groenteboer, sligro of andere groothandel) alleen de blaadjes of neem de gedroogde versie maar liever vers
30 gram geraspte parmezaanse kaas of paranokaas
peper en zout
extra:
wegwerpspuitzak

bereiding: rooster de bieten afhankelijk van grootte, circa 50 minuten in een oven van 200 graden. Laat ze afkoelen en schil ze. Snijd met scherp mes de bieten in plakjes. Leg op een bord, dek af met folie, en bewaar op kamertemperatuur tot gebruik
Houd de rode biet gescheiden van de andere bieten, omdat deze afgeeft.

Maak nu de dragoncrème door de crème fracihe, dragonblaadjes, geraspte parmezaanse kaas te pureren met een staafmixer. Je krijgt nu een mooie frisgroene substantie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de crème over in een dichte spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast
Klop de ingrediënten tot een dressing in een schaal. Hussel er de rucola en bietenscheuten door en maak de borden op; schik de dunne bietenplakken op ronde borden en leg ze in een mooie cirkel waarbinnen je de de salade mooi drapeert. Schik er de geschaafde plakjes parmezaanse kaas tussen en spuit er toefjes dragoncrème langs.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.