chocolademousse op basis van avocado en kokos

Een heerlijk dessert die erg makkelijk te maken is., en minder slecht dan gewone chocolade mousse. Ik maakte hem eerder met banaan erdoor. Deze heb ik nu weggelaten, ik vind de mousse hierdoor eerlijk gezegd nóg lekkerder.
Voor de topping heb ik kokoscrème geklopt met wat ahornsiroop. Je kunt hiervoor het beste de FairTrade-versie pakken van de AH, omdat daarbij het kokoswater en de santen van elkaar gescheiden zijn.

Nodig voor een klein dessertje voor 4 personen:
2 rijpe avocado’s
4 grote el cacao
8 el ahornsiroop
1 el limoensap
4 grote dadels ontpit

Voor de topping:
Kokosroom (de top van de kokoslaag van blik FairTrade kokosmelk scheppen)
2 el ahornsiroop
150 gram frambozen

Bereiding:
Snijd de avocado’s door en wip de pitten uit de avocado’s. Doe samen met de ahornsiroop, de cacao, limoensap en de ontpitte dadels in een mengbeker en pureer tot een smeuïge mousse. Schep de mousse in 4 mooie glaasjes. Klop de kokosroom samen met de ahornsiroop en schep op de glaasjes chocolademousse. Garneer met de frambozen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.