Pappardelle met truffeltapenade en burrata

Pappardelle met truffeltapenade en burrata

Ik maakte pappardelle met truffeltapenade en burrata. Deze truffeltapenade kocht ik in Rotterdam toen ik daar samen met mijn twee ex-Vegatopia-collegaatjes Miranda en Tertia begin maart een dagje op pad was.
Zo af en toe ga ik met ze mee op stedentrip en struinen we allerlei leuke thee-,koffie-,kruiden-, specialiteit-winkeltjes af, én Toko’s. Zij zijn heel erg thuis op Oosters gebied, en weten precies welke kruidenmelanges lekker zijn in wat voor Oosterse gerechten. Ikzelf ben daar niet zo in thuis, en zie in zo’n winkel vaak door de bomen het bos niet meer, teveel keus in curry’s, kruiden, mixen en sauzen voor mij. Dan haak ik af en sta dan vaak met lege handen weer buiten. Ik heb dan echt last van keuzestress, ik ben een mens die houdt van overzichtelijkheid.
Maar erg leuk vind ik het wel. In een Italiaans specialiteitenwinkel kocht ik deze truffeltapenade, die heerlijk smaakte in bovenstaande pappardelle in combinatie met de burrata waaraan truffel aan de room is toegevoegd.
Je kunt ook truffeltapenade bij de supermarkt halen, die is ook lekker.

nodig voor 2 personen:
125 g pappardelle
20 g roomboter
200 g courgette in blokjes
1 klein teentje knoflook
zeezout
peper uit de molen
1 flinke el truffeltapenade
1 burrata met truffel van 125 g (groothandel en specialiteitenwinkel)
of neem gewone burrata (ah)

garnering: Parmezaanse kaas of grana padano
verse oregano of basilicum

bereiding: fruit de courgette met het geperste teentje knoflook en wat zeezout in de roomboter, en kook intussen de pappardelle volgens gebruiksaanwijzing.
Giet de gare pasta af in vergiet en doe deze terug in de pan. Roer er de courgette en tapenade door en warm nog een paar seconden door. Verdeel de pasta over de borden, verdeel er op grof geschaafde Parmezaanse kaas op en leg op ieder bord een helft van de burrata. Garneer met de verse oregano of basilicum.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.