Oosterse salade met wakamé, radijs, komkommer en wasabinootjes

Gisteren hadden we familiedag van manlief in Friesland, we namen allemaal iets mee, zo was er heerlijke theeculaastaart, een boterkoek en een andere heerlijke cheesecake, die mijn nicht Nelleke had gemaakt, Foodblogger van ‘Proeven met liefde’ . Was er heerlijke verse tomatensoep gemaakt door mijn schoonzusje, broodjes hamburger speciaal die je zelf lekker kon aankleden, en mijn Oosterse salade, die goed in de smaak viel.
Met meegebrachte gesmeerde broodjes met oa eisalade gingen we met onze zoons eerst langs mijn moeder, om met haar gezellig te lunchen.
Het was weer erg gezellig en na weer een lange reis naar Brabant rolden we in de vroege uurtjes ons bed in.
Dit recept is vegetarisch, maar je kunt er ook rauwe zalm, -tonijn of jrabsticks in stukjes aan toe voegen.

Oosterse salade voor 4 personen (ruime portie)
270 g sobanoodles
1 à 2 bakje wakamé (viswinkel, grote Jumbo of AH)
16 radijsjes in plakjes
1 komkommer met schil in stukjes (overdwars in de lengte twee keer doorsnijden en dan in halve maantjes snijden)
2 avocado’s (1 in parten)
1/2 limoen, sap
2 el sojasaus
2 el sesamzaadjes
1/2 zakje wasabnootjes grofgehakt

bereiding: kook de sobanoodles in plaats van de vier minuten die op de verpakking staat in 21/2 minuut beetgaar en spoel koud in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de gesneden komkommer, radijs en avocado in een grote saladeschaal en knip er de sobanoodles boven in kleine stukjes. Vermeng samen met het limoensap, de sojasaus, 3/4 van de sesamzaadjes en wasabinootjes en schep door.
Garneer met de rest van de sesamzaadjes, de wasabinootjes en de in parten gesneden avocado

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*