Dagmenu 64

Gisteren had ik nog wat over van de tarwekorrels, deze heb ik gebakken met wat nootjes en havermout.

Ontbijt was: 4 el gekookte tarwekorrels, 2 el havermout en een klein handje fijngehakte walnoten, hier een el honing door en 1/2 banaan, dit at ik met 100 gram blauwe bessen uit de vriezer (ontdooit in kokend water en afgegoten) met daarop 2 el halfvolle kwark, hierover strooide ik wat kaneelpoeder

Tussendoor: water

Lunch: 2 volkoren boterhammen met daarop beetje grasroomboter, 30+kaas, 1/2 avocado in plakjes en 1/2 gele paprika in repen en twee zongedroogde tomaatjes in stukjes erop.  Hierbij dronk ik jus d’orange van twee sinaasappels

Tussendoor: groene thee en rooibos thee met twee volkoren biscuits

Diner: zalm teriyaki met groenten voor 1 pers; 1 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 1/4 courgette, 1/2 teen knoflook en 2 bosuitjes gebakken op hoog vuur met 1/4 el sojasaus 1/2 tl honing zo’n 3 minuten. In andere koekenpan 2 el sojasaus, 2 el limoensap, 2 el water, 1 tl honing, beetje geraspte gember, gehakte 1/2 teen knoflook, 1/4 rode peper op hoog vuur wat in laten koken, daar 1 zalmfilet in stukken door doen en op half hoog vuur 4 minuten meebakken, halverwege baktijd voorzichtig keren.
Serveer de groenten met daarop de zalm op 50 gram (rauw gewogen) gekookte zilvervliesrijst. Bestrooi met sesamzaadjes

Tussendoor: koffie met wederom een volkorenbiscuitje

Tussendoor: peer met water

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.