Appelcake

Appelcake

Deze appelcake is weer eens iets anders dan appeltaart, en net iets minder werk om te maken.
Erg lekker met wat poedersuiker of gezoete slagroom. Je kunt de appelcake zowel met boter of margarine maken.
Kijk voor meer cake recepten eens hier
Je hebt nodig voor deze appelcake, voor een springvorm van 24 cm:

175 g rietsuiker
4 eieren
1 citroen 🍋 rasp
200 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
200 g boter of margarine

voor de topping:
4 elstar appels in blokjes
2 tl kaneel
1 el citroensap
Optioneel: 4 el rozijnen

springvorm van 24 cm
1 vel bakpapier
boter om in te vetten

bereiding appelvulling: schil de appels, ontdoe van klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en schud er het kaneel en citroensap doorheen.
Verwarm de oven op 160 graden (onze oven moet altijd 15 graden hoger dus op 175 graden staan)

bereiding cakebeslag: klop de boter en de suiker vijf minuten tot schuimig, klop er een voor een de eieren door. Zeef het zelfrijzend bakmeel en snuf zout boven het beslag en spatel er doorheen.

Klem het bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm en knip het overschot ervan eromheen weg.
Vet de vorm in met boter.
Schep het cakebeslag in de vorm en strijk glad. Stort er de appelblokjes bovenop en druk wat in het beslag.
Plaats de appelcake in de oven gedurende 60/ 70 minuten

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.