Deze week aten we vier keer iets met vlees, twee keer vegetarisch en een keer vegan. Er komen best wel bekende, en meer voorkomende gerechten voorbij. Soms eten we een gerecht wat vaker. Dat komt dan zo uit, het is dan ook ons weekmenu zoals we dat zelf hebben gegeten.
Donderdag: we aten weer eens ‘Pasta ala Norma’ op mijn eigen (wijze) wijze.
Alhoewel ik niet graag varkensvlees eet, zwicht ik wel af en toe voor een klein chorizo worstje bij de kaasboer ( 75 gram weegt zo’n worstje, en is heel pittig, voor twee personen) hierbij geraspte grano padano kaas
Vrijdag: vandaag aten we kaasschnitsel (deze vinden wij het lekkerst)met geroosterde krieltjes uit de oven (doorgesneden en bestrooid met wat zout, en bedruppeld met milde olijfolie) hierbij witlofsalade met een dressing van 1 flinke el mayonaise en twee el Griekse yoghurt, gesnipperde halve rode ui, wat zout en peper erdoor nog een kleine appel in stukjes en wat gehalveerde druiven
Zaterdag: manlief kookte een vijf-gangen menu voor me, wat eerder een zeven-gangen leek te worden. Maar lekker was het !!
Hiervan pas over twee weken de recepten (sorry voor het ongemak 😅)
Zondag: vanavond kookte ik een struik broccoli 400 g) in stukjes voor gedurende vijf minuten. Fruitte een halve rode ui samen met teen knoflook, hier ging een el tomatenpuree door en 8 mini tomaatjes in stukken gesneden.
Dit bakte ik gedurende twee minuten. Deed er twee tl oregano door en wat water. Hier ging een afgegoten blik linzen met een bite door, deze, en de voorgekookte broccoli warmde ik even mee. Ik vond het een heerlijk gerecht, maar het kon manlief niet echt bekoren. Die had even zijn oren niet naar linzen hangen. Dat kan natuurlijk
Maandag: We aten deze week weer kip gorgonzola met spinazie welke we nog in de vriezer hadden liggen (400 g gekookt ingevroren)
We vinden het gewoon zo’n fantastisch lekker gerecht.
Wist je dat je blauwe en zachte kazen gewoon kan invriezen? Op internet staat van niet, maar ik heb er goede ervaringen mee. Dus doe ik dat gewoon 🙃
Dinsdag: limabonenpuree, sugar snaps en worteltjes en citroen met pittige champignons aten we vanavond. Limabonenpuree maak je door een blik limabonen te laten uitlekken in een zeef boven een kom. De bonen doe je in een steelpan. Daar wat citroensap bovenuit te knijpen, extra vergine olie toe voegen, zeezout, en wat van het vocht van de oven. Pureer met staafmixer.
Kook 400 g wortels in stukjes samen met 200 g afgehaalde sugar snaps in een kwartiertje gaar. Giet af, en doe er wat margarine door en gehakte peterselie en schud om.
Roerbak 250 g kastanjechampignons met teentje knoflook gehakt in wat olie bruin, voeg er een eetlepel tomatenpuree aan toe en wat chilipoeder, zout en peper en wat water.
Verwarm de bonenpuree in het steel pannetje en serveer met de groenten en de pittige paddestoelen.
Woensdag: spaghetti bolognese met salade, onze jongste zoon is terug uit Aruba na een verblijf van vijf weken. Hij en onze andere zoon en vriendin komen gezellig eten. Door tijdgebrek had ik gisteravond de bolognesesaus al gemaakt.
Hier ook een linzenfan, terwijl mijn man er niet zo van houdt. Ik eet ze vaak als ik alleen eet. Jouw soort eten vind ik ook erg lekker en ook deze week heb ik wel weer wat inspiratie opgedaan. Witlof karamelliseren (zie mijn reactie vorige week) doe ik al langer, ik vind het gewoon gekookt zo flauw. Wij aten deze week heel gewoon bloemkool met een saucijs en aardappelpuree, vanavond eten we zelfgemaakt tjaptjoy en morgen eet ik iets met quinoa en falafel. De boodschappen komen hier op vrijdagavond en het menu voor volgende week is ook al rond. In ieder geval een keer gebakken gnocchi met een lekkere rodekool salade.