Gisteren had ik koffievisite en heb ik van de kersen die ik had een clafoutis (recept site) gebakken. Deze keer gebruikte ik er schapenyoghurt in wat het een hele lekkere frisse smaak gaf.
Er was natuurlijk nog over, wat ideaal was als ontbijt
De hele dag door dronk ik water
Mijn menu van gisteren:
ontbijt: clafoutis van schapenyoghurt in plaats van crème fraiche met verse kersen en gehakte walnoten
lunch: drie rijstwafels: eentje met humus en ei, een met pesto en avocado, en een met een vegetarische pompoenspread erbij versgeperste sinaasappelsap van twee sinaasappels
tussendoor: volkoren cracker met pindakaas en tuinkers
avondeten: voor vier personen, 1/2 bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden, 2 gehakte tenen knoflook, 2 rrode puntpaprika’s in stukjes, 1 courgette in halve maandjes, 125 gram afgehaalde peultjes, dit op hoog vuur 10 minuten roerbakken in een el kokosolie met kokosaroma, dit afblussen met 3 el sojasaus, 1 el limoensap, 1/2 el honing en 1 flinke tl sambal, op het laatste moment 120 gram cashewnoten hier aan toe voegen. Lekker met zilvervliesrijst
De vleesliefhebber kan er wat op hoog vuur kort aangebakken stukken biefstuk bij doen, dat deed ik ook voor mijn mannen, deze eerst heel kort met peper en zout bestrooid in wat kokosolie gebakken op hoog vuur, en later aan de schotel toegevoegd
tussendoor: koffie met een volkoren biscuitje
tussendoor: stukje 30+ kaas