Dagmenu 106

Gisteren kregen we onze jongste te eten en had ik een restje tomatenrijst wat net genoeg was voor twee en nog wat piri-piri-marinade over. Manlief kwam gister weer thuis na drie dagen Friesland. Kip was snel bijgekocht, en met restje linzen, blik kidneybonen en wat verse sperziebonen, geroosterde Turkse pepers, paprika en tomaatjes en komkommersalade, ontstond er een heerlijke en gezonde groenterijke maaltijd. Zoonlief is erg van het gezond, en goed voor het lijf zorgen, en daar hoort voor hem ook veel sporten bij.
Leuk om te zien dat mijn passie voor gezond leven hierin zijn uitwerking niet heeft gemist.
Wat kun je toch mooie dingen kopen bij de action, zulk leuk servies, kijk het kommetje van het ontbijt ?, ook veel servies van Janneke Brinkman, ik vind het zo mooi, ben erg van de bloemetjes en vlindertjes. Manlief heeft dat totaal niet, die houdt wat dat betreft de rem er bij mij op, anders werd het hier vrees ik een beetje Efteling-achtig. Hierover schrijf ik binnenkort een blog.

Ontbijt: ‘Sachertorte’ met stukjes Zespri kiwi en zwarte koffie

Tussendoor: water, water en nog eens water

Lunch: geroosterd brood met guacamole van geprakte halve avocado, 1/4 rode peper gehakt zonder zaadjes, knijpje limoensap, zeezout en beetje knoflook geraspt. Hierop een zachtgekookt ei en daarop ook wat zeezout.

Tussendoor: mineloa (reclame ah) met water

Tussendoor: twee volkoren toastjes met gekruide volle Griekse yoghurt (oregano, knoflook, zout en peper)

Avondmaaltijd: tomatenrijst met 500 g verse sperziebonen erdoor, komkommersalade met appelazijn, peper en wat poedersuiker, kip piri-piri, en erbij geroosterde Turkse pepers, rode paprika en tomaatjes

Tussendoor: koffie zwart met bakje blauwe bessen en een blokje pure chocolade

Tussendoor: water met ongezouten pistachenootjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.