Deze gegrilde tonijn met caponata maken we graag bij feestelijkheden. Manlief maakte dit ooit op de kookclub en sindsdien is het een zeer geliefd gerecht, bij familie en vrienden. Caponata is een Siciliaans gerecht. De hoeveelheid Caponata is behoorlijk, dit is met opzet. Je kunt Caponata in vele gerechten verwerken, zoals hier.
Voor deze gegrilde tonijn met caponata heb je nodig:
voor 4 personen:
2 el olijfolie
300 g aubergine, in blokjes
300 g rode ui, gesnipperd
300 g rode paprika, in blokjes
300 g courgettes, in blokjes
90 g kappertjes
90 g rozijnen
90 g pijnboompitten
90 g pistaches
90 g suiker
4 el balsamicoazijn
4 x 150 g verse tonijn
4 knoflookteentjes
citroenplakjes
zout
zwarte peper
Bereidingswijze:
Bak de blokjes aubergine in de olie. Neem ze daarna uit de pan en houd het apart. Bak de rode ui. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe. Voeg naar ongeveer 4 minuten de overige ingrediënten (kappertjes, rozijnen, pijnboompitten, pistaches, suiker, azijn en aubergines) toe. Kruid met zout en peper.
Kruid de tonijnsteaks met zout en peper
Bak de knoflook in olijfolie op een grillpan of koekenpan. Voeg daarna de tonijnsteaks toe bak aan beide zijden een halve minuut. Serveer de tonijn met de caponata en een schijfje citroen.