Dagmenu 32

Ontbijt: Rode quinoa met aardbeien, blauwe bessen en walnoten, Nodig voor 1 persoon:
60 gram quinoa
1 hand verse aardbeien
2 handen blauwe bessen
40 gram gehakte walnoten

Bereiding: snijd de aardbeien in plakjes en hussel samen met de blauwe bessen, de walnoten en de quinoa door elkaar.
Tussendoor: water

Lunch: Quesadillas met avocado-salsa, een heerlijk frisse lunch, wanneer je op je werk een tosti-ijzer hebt kun je de Quesadillas van huis meenemen, de salsa kun je ook in een bakje meenemen.
Quesadillas van maistortilla’s met 30+kaas, jalapenopepers, en een salsa van avocado, komkommer en tomaat
Nodig voor 4 personen:
4 maistortilla’s
roomkaas
100 gram geraspte 30+kaas
4 jalapenopepers in stukjes
1 bosje koriander gehakt

Voor de salsa:
2 avocado’s niet té rijp in stukjes
8 snacktomaatjes, geel, oranje, rood in schijfjes
1/2 komkommer zonder zaadlijst in blokjes
1/4 limoen sap
1 scheut srirachasaus

Bereiding: maak eerst de salsa: Hussel de avocadoblokjes, tomatenschijfjes, komkommerblokjes door elkaar in een kommetje. Doe er de srirachasaus door en het limoensap en zet weg.
Smeer vier maistortilla’s in met roomkaas. Verdeel er de geraspte kaas over en verdeel er de jalapenopepers over, klap dubbel en doe in een tostiijzer. Houd warm in een oven van 100 graden tot alle Quesadilla’s gebakken zijn.

Tussendoor: handje ongezouten noten met een glas vers geperst sinaasappelsap

Avondeten: Nacho’s van zoete aardappel, een heel leuk recept uit mijn lievelingskookboek ‘Love & Lemons’

Nodig voor 4 personen
3 zoete aardappels à 250 gram in dunne schijfjes
olijfolie extra vergine
150 gram Monterey Jack (Amerikaanse halfharde of Goudse kaas) ik gebruikte rode cheddar
400 gram uitgelekte en afgespoelde zwarte bonen, ik gebruikte kidneybonen
1 1/2 mango geschild en in blokjes
8 radijsjes, in schijfjes
11/2 avocado’s in blokjes
1 serranopeper (of andere peper) in dunne ringetjes) ik gebruikte een jalapeno-peper
1 kleine limoen in parten
4 el adobosaus (via internet verkrijgbaar) ik gebruikte ketchup met 1 el zoete paprikapoeder en 1/2 el siriachasaus door elkaar geklopt
Zeezout en versgemalen peper

Bereiding:
Verhit de oven op 200 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Meng de zoete aardappels met een scheutje olijfolie en een zout en peper. Spreid ze in een dunne laag uit op de bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven ( ik deed ze 25 minuten in de oven). Verdeel er de geraspte kaas over en rooster ze nog 10 minuten, tot de kaas gesmolten is en de zoete aardappels goudbruin zijn(ik deed 5 minuten, cheddar is zomaar gesmolten)

Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de zoete aardappels met de zwarte bonen, mango, radijsjes en serrano-peper (jalapeno-peper) besprenkel met wat limoensap en de rode saus. Zet de nacho’s eventueel gewoon met de bakplaat op tafel en serveer met limoenpartens’avonds: 2 kopjes koffie met een klein Italiaans amandelkoekje, om een uur of 10.00 mineraalwater met een klein handje noten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.