Caponata met parelcouscous en pistachenootjes

Caponata met parelcouscous en pistachenootjes

Deze Caponata met wortel , parelcouscous en pistachenootjes is een erg lekkere variant op deze recepten met Caponata.  Het is een kleurenpalet op je bord, en zeg nou zelf, daar wordt een mens toch blij van?
Caponata is een Siciliaans gerecht, waar je veel kanten mee uit kunt.
Je hebt nodig voor deze caponata met wortel , parelcouscous en pistachenootjes:

voor vier personen:
voor de groenten:
600 g wortel in blokjes
200 g aubergine, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
200 g courgettes, in blokjes
60 g kappertjes
60 g rozijnen
60 g pijnboompitten
120 g pistaches
60 g suiker
3 el balsamicoazijn
3 knoflookteentjes in plakjes
citroenplakjes
zout
zwarte peper
4 takjes tijm geritst (+ 4 voor de garnering)

voor de parelcouscous:
250 g parelcouscous

garnering takjes verse tijm

bereiding caponata: kook de wortelblokjes tien minuten en giet af. Bak de blokjes aubergine in de olie samen met de rode ui en courgette. Voeg naar ongeveer 4 minuten de overige ingrediënten (kappertjes, rozijnen, pijnboompitten, pistaches, suiker en azijn) toe. Kruid met zout en peper.
bereiding parelcouscous: kook intussen de parelcouscous volgens gebruiksaanwijzing, maar proef een paar minuten voor einde kooktijd of het al beetgaar is, het moet geen pap worden.
Roer de parelcouscous, blokjes wortel en verse geritste tijm door de caponata en warm goed door.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.