Dagmenu 87

Het was weer een ☀️zonovergoten dag met hemelvaartsdag.
Er lag nog een biologisch brood in de vriezer. Ik heb er gisteren vier stuks van verorberd. Het zijn ook kleine boterhammetjes, en dan mag dat.
Manlief vond dat toen hij een klein ijsje bestelde bij de Italiaanse ijswinkel, in het altijd bruisende en oergezellige Den Bosch, dat ik een oublihoorn behoorde te krijgen met wel twee bollen.

Ontbijt was: twee biologische boterhammen besmeerd met grasroomboter (zwaar brood, dus verzadigd goed) eentje met boeren belegen kaas (ook nog van de biobox), de andere dun met honing (ook biologische, rechtstreeks van de imker, cadeautje verjaardag) daarop aardbeitjes. Erbij uiteraard koffie

Lunch: twee geroosterde kleine biologische boterhammen (zelfde soort als ontbijt) besmeert met doorgesneden teentje knoflook. Met salsa van 150 gram tomaatjes, 1/4 avocado, 2 groene olijven in stukjes met een el olijfolie extra vergine, zout en peper, hierdoor flink wat verse basilicum. Met verse jus d’orange

Tussendoor: mega-ijsje, oublihoorn met twee bollen vanilleijs bij Italiaanse ijszaak

Tussendoor: op terras: spa rood met schijfje limoen

Avondmaaltijd: nasi voor drie personen van 225 gram gekookte zilvervliesrijst, 1/2 koolrabi, bos bosuitjes, rode paprika alles in stukjes. De groenten op hoog vuur gebakken in el kokosolie met geperste teen knoflook. Hier een el sojasaus, twee el ketjap manis,1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, 2 tl sambal oelek door doen. Er de gekookte rijst aan toevoegen en mee bakken.

Erbij: 300 gram in reepjes gesneden tempé gemarineerd in 2 el ketjap manis, 1 tl sambal, geperste teen knoflook, 1 el limoensap en dit een paar minuten krokant bakken in wat kokosolie. Dit gaat door de nasi.

Ik maakte zoetzuur door 1/2 koolrabi in blokjes te snijden en een kleine komkommer eneneens in blokjes. Dit door sausje van 5 el azijn en een el bruine basterdsuiker scheppen.

Tussendoor: koffie met dadel en walnoot

Tussendoor: 1 glas droge witte wijn met twee droge volkoren toastjes

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*