Ricotta/banaan-pannenkoekjes met appel en verse gember

Ricotta/banaan pannenkoekjes met verse gember

Ik had er ineens zin in, dit ontbijt van ricotta/banaan pannenkoekjes met verse gember. Tevens ging er een appeltje door de topping. Verse gember is een specerij die we gebruiken voor om gerechten en dranken een iets bittere frisse smaak te geven, en is de wortel van de gemberplant. De smaak van gember is licht bitter en een beetje pikant.
Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak. zit s’avonds meestal alvast te bedenken wat ik de volgende dag wil ontbijten, heerlijk !!
Nieuwsgierig geworden naar meer lekkere ontbijtjes? kijk dan eens hier.
Voor deze ricotta/banaan pannenkoekjes met verse gember heb je nodig:

voor een persoon:
1 el olijfolie
voor de ricotta/ banaan-pannenkoekjes
80 g ricotta
1 ei
60 g (volkoren)bloem
1/2 banaan
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

optioneel: bakring van 12 cm

voor de topping
1 Elstar appel
1/2 cm verse gember
kaneel
honing

bereiding: pureer het beslag voor de pannenkoekjes met een staafmixer om de banaan ook glad te krijgen. Bak door middel van een bakring drie tot vier pannenkoekjes op matig heet vuur.
Rasp de appel op een grove rasp, en rasp er op een fijne rasp de gember boven. Vermeng met elkaar.

serveren: stapel de pannenkoekjes met telkens een bergje van het appel/ gember-mengsel ertussen. Garneer met wat kaneel. Sprenkel er nog wat honing over.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.