Deze lunch is onderdeel van een van mijn dagmenu’s, waarin ik graag verrassend wilde zijn. Op vakantie vorig jaar in Kefalonia ontstond het idee om zachte geitenkaas te voorzien van een laagje gare quinoa. Dit kwam omdat ik een heel pak quinoa had gekookt op mijn vakantie-adres voor mijn ontbijt. Gek genoeg heb ik er later nooit meer wat mee gedaan.
De combinatie geitenkaas met witte druiven is heerlijk, verder is deze salade erg eenvoudig van opmaak. ‘Less is more’ zeggen ze weleens
Nodig voor twee personen:
200 gram geitenkaas
100 gram (rauw gewogen) gekookte gemengde quinoa (AH)
75 gram babyleaf sla
16 witte druiven in tweeën
12 oranje en gele snacktomaatjes in tweeën
3 el olijfolie extra vergine
1 el balsamico goede kwaliteit
bereiding: maak eerst de dressing, klop van de olijfolie en balsamico een sausje en schep de babyleafsla er voorzichtig doorheen. Verdeel de sla over twee grote platte borden. Draai tien balletjes (20 gram per stuk) van de geitenkaas en rol ze door de quinoa, daarbij kun je de quinoa er een beetje in drukken. Verdeel de balletjes over de borden. Leg er de halve witte druiven omheen en de halve tomaatjes.