Deze Colombiaanse goulash is heerlijk !! De koffie in dit gerecht lijkt een vreemde eend in de bijt. Maar het geeft een heerlijk diepe smaak aan de goulash. Dit gerecht kan gegeten worden met rijst of met aardappelpuree. Ik maakte er aardappelpuree bij. Voor deze Colombiaanse Goulash heb je nodig:
Kijk voor meer recepten van goulash eens hier
Voor 4 personen:
2 uien
2 teentjes knoflook
1/2 bos koriander
3 takjes tijm
2 rode pepers
600 g riblappen (slager)
Olijfolie
2 el bloem
200 ml rode wijn
200 ml koffie
2 paprika’s (groen en rood)
bereiding: snijd het vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter. Pel en snipper uien en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de koriander grof, ris de tijm en snijd de pepers in dunne ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet het apart. Fruit in de braadpan ui en knoflook. Voeg bloem toe en roer goed door. Schenk al roerend de wijn en koffie erbij en laat het geheel circa 15 minuten koken tot er een saus ontstaat. Halveer de paprika’s over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg paprika, koriander, tijm, peper, het vlees en een beetje zout toe. Voeg eventueel een scheutje water toe tot het vlees onder staat. Legt de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 1,5 uur gaar.