Dit simpele, slanke en gezonde voorgerechtje van makreelmousse met zoetzuur van komkommer, is erg lekker en heerlijk fris. Je kunt het natuurlijk ook als lunch eten op een hard broodje, of in een (boekweit)wrap, die maak je zelf door, per wrap, 35 gram boekweitmeel te kloppen met 70 ml water en een mespuntje zout om en om te bakken in een beetje olie.
recept voor vier personen :
150 gram gerookte makreelfilet
1 el crème fraiche
1/2 el limoensap
2 el gehakte verse dille
gemalen peper
voor het zoetzuur van komkommer
1 komkommer
1/2 dl natuurazijn
2 el limoensap
3 el bruine basterdsuiker
3 el wakamé
2 el gehakte dille
bereiding: begin met het zoetzuur van komkommer, was de komkommer goed en snijd deze overlangs door. Lepel met een klein theelepeltje de zaadlijsten eruit, en snijd de komkommerhelften in kleine blokjes. Doe de azijn met de bruine basterdsuiker en het limoensap in een klein steelpannetje en breng al roerend aan de kook zodat de suiker oplost. Doe de blokjes komkommer in een schaaltje en overgiet met het azijnmengsel, schep door met de dille en laat een uurtje overdekt marineren in de koelkast. Giet daarna de komkommer af in een vergiet en doe terug in het schaaltje en zet koud weg.
Pureer de makreel met de crème fraiche, het limoensap de dille en peper tot een gladde mousse. Verdeel de mousse over mooie schaaltjes en lepel daar het zoetzuur komkommer overheen.
Garneer met een takje dille
Lijkt me heel lekker en gezond, Hedwig! Wanneer moet de wakamé erbij? Staat wel vermeld bij de ingrediënten maar vind ik niet terug in de bereidingswijze.
Lijkt me heel lekker en gezond, Hedwig! Wanneer moet de wakamé erbij? Staat wel vermeld bij de ingrediënten maar vind ik niet terug in de bereidingswijze