Ik ben wel een quinoa-fan, ik vind het lekker en veelzijdig in gebruik. Bovendien is quinoa een bron van eiwitten, ijzer en B-vitamines, ideaal dus wanneer je bij voorkeur vegetarisch eet.
Gisteravond weer een hele pan quinoa gekookt, heerlijk om uit te scheppen voor een ontbijt of salade voor de lunch. Ik roosterde er noten bij en maakte er onderstaand ontbijt mee.
nodig voor 2 personen:
100 g quinoa (droog gewogen)
70 g ongezouten gemengde noten
1 kiwi
1/2 mango
12 aardbeien
kokoschips (‘Smaak’ zonder suiker ah)
bereiding: kook de quinoa en laat afkoelen. Rooster de noten in een droge anti-aanbakpan tot iets gekleurd en laat op een bord iets afkoelen.
Snijd het fruit in blokjes, de aardbeien in plakjes. Verdeel de quinoa over twee kommen of diepe borden. Verdeel er het fruit over en garneer met wat kokoschips.