penne met geroosterde groenten en burrata

Penne met geroosterde groenten en burrata

Deze penne met geroosterde groenten en burrata is een heerlijk Italiaans gerecht en simpel te maken.
Zoals jullie kunnen zien zijn geroosterde groenten bij ons favoriet, zowel mediterrane als andere groenten. Het geeft de groenten een heerlijk smaakje. En door ze om te husselen met verse tijm, salie of/ en rozemarijn geef je nog een extra dimensie aan de smaak.
Deze keer gebruikte ik verse tijm en rozemarijn als Bouquet garni in de tomatensaus
Voor deze penne met geroosterde groenten en burrata heb je nodig;

voor vier personen:
voor de geroosterde groenten:
1 courgette in stukken
2 aubergine in stukken
3 verschillende kleuren puntpaprika’s in stukken
250 g kleine tomaatjes doorgesneden 3 el olijfolie
zeezout
1 vel bakpapier

voor de tomatensaus:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
2 tl oregano 
tomatenpuree Mutti 140 g
blikje water om te verdunnen
Bouquet garni van verse tijm 3 takjes en 1 tak verse rozemarijn

voor de pasta:
300 gram (volkoren) penne
erbij:
grana padano 🧀
verse basilicum 🌿

voor de topping:
2 bollen burrata à 125 g
1 tl oregano

bereiding geroosterde groenten: verdeel de gesneden groenten over een met bakpapier beklede bakplaat,
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200/ 220 graden, (afhankelijk van je oven) en rooster deze gedurende 30 minuten,
Intussen maak je de tomatensaus en kook je de pasta gaar, tien minuten voor einde roostertijd groenten

bereiding tomatensaus: fruit de ui en knoflook heel zachtjes op laag uur gedurende vijf minuten in de olijfolie in kleine braadpan.
Doe er nu de tomatenpuree, en de oregano 🌿 bij en bak deze even mee. Voeg er een blikje heet water aan toe tot de saus niet te dik en niet te dun is.
Laat de saus een kwartiertje zachtjes stoven, en voeg er de laatste vijf minuten de geroosterde groenten aan toe.
Intussen kook je de penne gaar

Serveren: giet kokend water (kookwater penne) in vier diepe borden. Giet eruit en droog af.
Verdeel de pasta over de hete borden. Roer de geroosterde groenten door de tomatensaus en verdeel over de borden met pasta.
Snijd de burrata allebei door tweeën en leg op ieder bird een halve burratta. Strooi er wat oregano over en serveer. 
Garneer met wat basilicum. Zet er geraspte parano kaas erbij op tafel

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.