Crostini met roomkaas en bleu d’auvergne

Crostini met roomkaas en bleu d’auvergne

Deze crostini met roomkaas en bleu d’auvergne maakte ik bij deze witlofsoep, waarmee het een heerlijke combinatie is. Je kunt gerust voor een andere blauwe kaas kiezen wanneer je een andere voorkeur hebt.  Je kunt het ook gewoon als hapje presenteren of als amuse voor een Italiaans menu.
Voor deze crostini met roomkaas en bleu d’auvergne heb je nodig:

nodig voor 20 stuks:
voor de spread:
100 g roomkaas
100 g bleu d’auvergne
2 el gehakte peterselie (1 el voor de garnering)

voor de crostini:
1 smal lang stokbrood ? in mooie sneetjes
4el olijfolie in kommetje
1/2 teen knoflook

bereiding spread: prak de roomkaas samen met de blue d’auvergne tot egale emulsie. Roer er een eetlepel gehakte peterselie door en maal er wat peper over.
Zet de spread even weg en begin met de crostini

bereiding crostini: verwarm de oven voor op 200 graden. Kwast de stokbrood sneetjes in met de olijfolie. Plaats de sneetjes op een rooster en rooster ze zeven minuten in een hete oven van 200 graden.
Haal ze daarna eruit, en wrijf de bovenkant in met het halve teentje knoflook.
Smeer er dik de kaasspread op en garneer met de gehakte peterselie ?

Serveer als hapje of bij deze witlofsoep

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.