Pasta met gegrilde ricotta uit de oven met verse salie

Hier een recept van een originele Italiaanse pasta (een al dente pasta, juist door de durum tarwe kwaliteit en meer verzadigend dan ‘normale’ pasta)
Een heerlijke Italiaanse romige doch slanke pasta met gegrilde ricotta uit de oven en verse Salie

Nodig voor 2 personen;
180 gram Grano Duro pasta
Olijfolie
125 ml Ricotta (half bakje)
1 bosje verse Salie gehakt
2 grote tenen knoflook fijngehakt
1 kleine gehakte rode peper zonder zaadjes
parmazaanse kaas geraspt
Goede Truffelolie om het gerecht mee te bedruppelen

Bereiding; Plaats de ricotta 15 minuten ongeveer onder de ovengril tot deze een mooi gegrild kleurtje heeft, dat geeft een lekker smaakje aan de ricotta, kook ondertussen de pasta gaar en al dente  (er staat op het pak 11 tot 13 minuten, maar ik heb deze pasta 15 minuten gekookt voor deze al dente was) (met name dikkere pasta-soorten zoals dikke schelpen-pasta hebben doorgaans een langere kooktijd nodig dan op de verpakking staat, dit altijd checken door te proeven)
Fruit de salie samen met de knoflook en de rode peper in de olijfolie, doe er de gegrilde ricotta door met wat van het pasta-water tot het de substantie heeft van een saus en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Giet de gare pasta af en stort terug in de pan, roer er de saus door en proef of de pasta goed op smaak is.
Garneer met de Parmazaanse kaas en een paar Salieblaadjes, bedruppel de opgemaakte borden met een goede truffelolie.
Overigens heeft een goede pasta niet veel nodig, het geheim zit hem in het gebruiken van kwalitatief hoogwaardige producten, Italianen gebruiken om die reden maar weinig saus over hun pasta.
Lekker met een salade van rucola, buffelmozzerella, tomaatjes en een goede balsamico-dressing.
Dessert; verse aardbeien met amandelcrumble (gemalen amandelen met dadels en kokos en bittere pure chocolade van 92 % cacao)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*