Dit hartig taartje met een bodem van zoete aardappel vulde ik met kidneybonen, blokjes mango en cottagecheese. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door ei en geraspte kaas.
Deze taartjes kun je overigens ook maken met vergeten groenten, pastinaak, aardpeer, en/ of pompoen.
Ook lekker in combinatie met rode bieten.
Doe in het laatste geval in plaats van cottage cheese eens crème fraiche met zachte geitenkaas. Ook een verrassend lekkere combinatie.
Probeer ook eens deze hartige taartjes met vergeten groenten.
Lekker met de mango/ avocado-salsa
Je hebt nodig voor 2 eenpersoons-ovenschoteltjes:
1 zoete aardappel van 350 gram
2 eieren
75 gram belegen 30+ kaas
1/2 blik kidneybonen à 400 gram, afgespoeld
1/4 mango in blokjes
4 el cottage cheese of ricotta
srirachasaus (AH)
1 goede scherpe kaasschaaf
voor de salsa:
1 mango in blokjes
1 avocado in blokjes
1 klein rood uitje gesnipperd
sap van 1/2 limoentje
1 tl sriacha hot chilisaus
1/2 bosje gehakte koriander
Bereiding: schil de zoete aardappel en schaaf met een goede kaasschaaf mooie schuine plakjes af. Kwast 2 eenpersoons-ovenschaaltjes in met boter, en beleg eerst de rand en daarna de bodem met de aardappelschijfjes (zie foto). Kwast de zoete aardappelbodem goed in met ei.
Strooi 3/4 van de 30+ kaas over de bodem en langs de zijkanten. Dan blijft de bodem mooi aan elkaar plakken straks.
Hussel de kidneybonen en de mangoblokjes door elkaar en vul er de taartbodems mee. Klop het overgebleven ei met de cottage cheese of ricotta door elkaar met een vork. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel dit mengsel over de taartjes. Strooi er de rest van de 30+ kaas overheen en plaats 25 minuten in een oven van 200 graden. bedruppel met de srirachasaus.
Lekker met mango/ avocado-salsa
bereiding salsa: meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar en serveer bij de taartjes