Het is weer het seizoen van de pompoen, je kunt er zulke lekkere dingen mee maken. Wanneer je een kwart pompoen over hebt kun je deze bijvoorbeeld in een salade verwerken, maar ook in een pastagerecht.
Je hebt nodig voor vier personen:
400 gram hokkaido pompoen
1 el oregano
gemalen peper en zout
4 el extra vergine olijfolie
2 geperste tenen knoflook
voor de tomatensaus:
2 el olijfolie
1 rood gesnipperd uitje
1 geperst teentje knoflook
500 gram verse kleine trostomaten in kwarten gesneden
1 blik tomaatblokjes
1 rode puntpaprika in stukken
1 glas rode wijn
1 mespunt suiker
1/2 bos verse basilicum in repen
400 gram verse gewassen spinazie
150 gram feta
250 gram verse lasagne in brede repen gesneden
Bereiding: de pompoen in blokjes snijden en vermengen met el oregano, olijfolie, versgemalen peper en zout en twee geperste tenen knoflook. Rooster de pompoen 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Maak ondertussen de tomatensaus; fruit de gesnipperde rode ui met de geperste teen knoflook, de stukken rode puntpaprika 5 minuten in de olijfolie. Voeg er de 500 gram in kwarten gesneden trostomaatjes aan toe, het glas rode wijn, het blik tomaatblokjes en een mespunt suiker. Laat een kwartiertje zachtjes stoven, voeg er op het laatst de gehakte basilicum aan toe.
Roerbak 400 gram spinazie en breng op smaak met peper en zout. Kook de lasagne-repen volgens gebruiksaanwijzing gaar en schep de pasta met de pompoen, tomatensaus en spinazie door elkaar.
Verkruimel er 150 gram feta boven..
Lekker met salade van rucola met flinters paranokaas. Dressing van 5 olijfolie, 2 el rode wijnazijn en 1/2 el honing.