Vandaag was weer een heerlijke dag, prachtig weer en leuk vooruitzicht om mijn vriendin weer eens te zien en te spreken. We gingen s’avonds uit eten naar ‘Kadinsky’ in Waalwijk, hier een paar kilometer verderop. Ze hebben er heerlijke vega gerechten op de kaart staan, welke ze van tijd tot tijd wisselen, waardoor er telkens weer nieuwe lekkere gerechten te proeven zijn. De gerechten zijn met heel veel passie en liefde bereid, je genoot van de eerste tot de laatste hap. Hier wil ik vaker naar toe, gelukkig voor manlief hebben ze ook vlees/ en visgerechten op de kaart.
Ik ben deze heerlijke dag met veel zonneschijn begonnen met een lekker ontbijt van pannenkoek van 30 g boekweitmeel, 1 ei en soyamelk met perzik en zespri-kiwi in stukjes, erop wat fijngehakte ongezouten amandelen.
Tussendoor water
De lunch was pas om 14.30 omdat ik het druk had met van alles en nog wat en de boekweit-pannenkoek lekker lang verzadigt. Ik zou s’avonds pas tegen achten weer eten dus kwam qua timing wel goed uit.
Mijn lunch bestond uit geroosterd volkoren brood met spread van Griekse yoghurt met feta en oregano, en tomaat, olijven en basilicum.
Hierbij dronk ik een glas karnemelk.
Tussendoor: portie watermeloen met munt, hier dronk ik twee glazen water bij,
s’avonds: vooraf namen we twee voorgerechten om te delen; Gazpacho met verse croutons, rauwkost, olijfolie, en het alom geroemde Spaanse tomatenbrood. Zo lekker, puur en vers allemaal
Tweede voorgerecht was gepofte Chioggia biet en oerwortel van de BBQ, komkommerbloem, olijfolie, balsamico, feta.
Hoofdgerecht; Artisjok gestoofd met bretonse wortel, antiboise kruiden, gebakken polenta-puntjes en puy-linzen.
Erbij dronken we een fles water, we waren helemaal vergeten er een wijntje bij te bestellen.
Van de bij geserveerde frietjes hebben we maar een paar stukjes gehad, en waren er eigenlijk helemaal niet bij nodig
Dessert was koffie met een klein koekje