BBQ’en is gezellig, leuk en lekker !! Maar wanneer je liever niet teveel vlees (of helemaal geen vlees) op de bbq wilt, óf vegetariërs te gast hebt is het wel leuk wanneer je leuke vegetarische gerechten van de bbq kunt toveren.
Zoals bijvoorbeeld deze pittige gevulde portobello’s met kruidenroomkaas, rode peper en en rucola. Ze vielen goed in de smaak, en zijn erg leuk om als starter of tussengerecht bij een bbq te serveren.
Je kunt ze ook in de oven bereiden, dan is de alu-folie niet nodig.
Ook zijn ze een paar uur van tevoren voor te bereiden wat reuze handig is.
Meer gerechten voor op of bij de bbq vind je hier
nodig voor 5 personen:
5 portobello’s
voor de vulling:
90 g boursin of pauturain
90 g naturel roomkaas (ik gebruikte de classic van de Lidl)
1 geperste teen knoflook
1 rode peper zonder zaad gehakt
1 klein rood uitje gesnipperd
40 g rucola fijn gesneden
voor de topping:
40 g geroosterde pijnboompitjes
40 g geraspte parmezaan of paranokaas
extra indien bbq: 5 ruime stukken alu-folie
(voor)bereiding: prak alle ingrediënten voor de portobello’s door elkaar en vul er de portobello’s mee. Verdeel er de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas over. Pak de gevulde portobello’s in met alu-folie en zet koel weg tot gebruik.
bereiding: zet de pakketjes gedurende 20 minuten op de bbq.
In het geval dat je ze in de oven bereidt: plaats de gevulde portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze twintig minuten op 200 graden.