De rabarber ligt alweer in de winkel, officieel begint het rabarberseizoen begin mei. Volgende week ben ik jarig, dan gaat hij weer gebakken worden.
Voor deze heerlijke rabarbertaart heb je nodig:
een springvorm van 24 cm;
200 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram rietsuiker
Citroenrasp van biologische citroen
4 eieren
Vulling;
750 gram rabarber in stukjes
60 gram rietsuiker
4 el custard
2 zakjes vanille suiker
Bereiding;
Maak de vulling een dag van tevoren door de rabarber alvast te mengen met de custard, suiker en vanillesuiker en laat overdekt in een kom koel staan. De volgende dag is er veel vocht uit de rabarber gekomen, giet dit af en roer de rest goed door elkaar.
Mix in een kom de boter met de suiker schuimig en klop er één voor één de eieren door, roer er daarna het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door. Vet de springvorm goed in en stort er het beslag in. Verdeel er de rabarber overheen en druk wat aan. Bak in 11/4 uur gaar in een oven van 175 graden
Laat de taart afkoelen tot lauwwarm, haal voorzichtig de rand van de springvorm erom heen weg en bestrooi de taart ruim met poedersuiker.
Ik gebruik meestal 750 gram rabarber, wanneer je meer dan een kilo rabarber gebruikt kan de taart erg zompig worden. Maar wanneer jullie dat lekkerder lijkt kun je het best eens avonturen.
Jan heeft dit taart gebaken! Erg lekker! Bijzonder! Eigenlijk is meer en cake dan een taart. Hij heeft 1kg rabarber gebruikt. Toch willen wij meer rabarber en minder cake in de volgende poging doen!