Rabarbertaart

Voor deze heerlijke rabarbertaart heb je nodig:

een springvorm van 24 cm;
200 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram rietsuiker
Citroenrasp van biologische citroen
4 eieren

Vulling;
750 gram rabarber in stukjes
60 gram rietsuiker
4 el custard
2 zakjes vanille suiker

Bereiding;
Maak de vulling een dag van tevoren door de rabarber alvast te mengen met de custard, suiker en vanillesuiker en laat overdekt in een kom koel staan. De volgende dag is er veel vocht uit de rabarber gekomen, giet dit af en roer de rest goed door elkaar.

Mix in een kom de boter met de suiker schuimig en klop er één voor één de eieren door, roer er daarna het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door. Vet de springvorm goed in en stort er het beslag in. Verdeel er de rabarber overheen en druk wat aan. Bak in 11/4 uur gaar in een oven van 175 graden
Laat de taart afkoelen tot lauwwarm, haal voorzichtig de rand van de springvorm erom heen weg en bestrooi de taart ruim met poedersuiker.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*