Intro weekmenu

Intro weekmenu

Aanstaande woensdag plaats ik mijn allereerste menu van de week, met de achterliggende gedachte, wellicht een inspiratiebron te kunnen zijn voor wie zijn pen stuk kauwt boven het boodschappenlijstje.
Dit menu plaats ik op woensdagavond, en altijd achteraf, om de foto’s ervan te kunnen plaatsen, én het regelmatig voorkomt dat het menu wordt omgegooid in huize Adema.
Afgelopen zondag belandden we in het plaatselijke restaurant alhier, terwijl er al een plan de campagne was qua menu voor deze zondag. Dus dat schoof even door naar verder in de week.
We eten zo’n drie à vier keer per week vegetarisch, praktisch nooit varkensvlees, en maar zelden rundvlees.
Onze boodschappen doe ik voornamelijk bij de Lidl. Met name fruit, groenten, vegetarische burgers, de kip, vis, verse noten, olijven, de wijn, mozzarella, verse pesto, zongedroogde tomaatjes, grana padano kaas, wasmiddel etcetera.
Qua prijs scheelt het enorm, en het is er gewoon heel goed, maar dat kan natuurlijk per filiaal verschillen.
Bij de AH haal ik ons brood (liefde & passie volkoren brood) kattenvoer, de feta, ricotta en dergelijke.
Voor twee personen ben ik inclusief de vier flessen wijn (wit in de zomer, voornamelijk rood in de winter) per week zo’n 125 euro per week kwijt inclusief een aantal kaasjes ed.
Wanneer we eters krijgen dan kom ik die week rond de 150 euro uit.
Er zijn mensen die veel meer kwijt zijn, en er zijn er die minder kwijt zijn.
Ik let altijd wel op de prijs, vind ik de prijs niet in verhouding met het product, dan koop ik het niet.
Ik koop altijd ruim groenten en fruit in, en verse noten. Probeer seizoensgebonden producten te kopen, maar houd me daar niet altijd aan.
In onze lunch verwerk ik ook regelmatig veel groenten, naar gelang het seizoen, tomaatjes, komkommer, paprika’s etcetera.
Daarvoor bereid ik vaak een ruime hoeveelheid platbrood voor, om lekker te vullen. In de wintermaanden zijn warme soepen tussen de middag weer heerlijk met eveneens zelfgemaakt platbrood (naanbrood), baquettes en kruidenroomkaas met eventueel gegrilde groenten erop

One Comment

  1. Hoi Hedwig, ik vind het altijd erg leuk en inspirerend om te zien wat anderen eten en ben dan ook dol op blogs met een weekmenu. Wat ik wel vervelend vind is dat de nummers van de menu’s niet overeenkomen met de weeknummers op de kalender. Dan zoek ik inspiratie voor lekkere wintergerechten en dan lees ik een menu uit de zomer. Misschien kan jij daar rekening mee houden?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.