Gevuld platbrood met mozzarella en groene pesto

Gevuld platbrood met mozzarella en groene pesto

Dit gevulde platbrood met mozzarella en groene pesto is heerlijk als lunch. Ik heb ook een recept voor platbrood geschreven om diverse dipjes mee te dippen. Erg lekker ook.
Je kunt meer deeg maken voor dit platbrood, en in porties invriezen. Erg handig om altijd deeg bij de hand te hebben.
Hieronder het recept voor twee personen van gevuld platbrood met mozzarella en groene pesto

nodig voor twee personen:
voor het deeg:

Voor 2 personen
voor twee broodjes:
100 g tarwebloem
3 volle el Griekse volle yoghurt
snuf zout
1 tl bakpoeder
1 el olijfolie extra vergine
scheutje warm water

voor de topping
olijfolie extra vergine
zeezout

voor de vulling:
2 tl groene pesto
40 g gemengde sla
10 mozzarella bolletjes doorgesneden
8 snacktomaatjes (verschillende kleuren) doorgesneden
6 zongedroogde tomaatjes in reepjes
2 tl oregano

extra: slagerstouw

bereiding deeg: doe de tarwebloem in een ruime kom, en roer er met een vork het bakpoeder en zout doorheen.
Voeg er nu de Griekse yoghurt en olijfolie aan toe, en roer vanuit het midden door elkaar.
Doe er een scheutje warm water bij, en blijf roeren met de vork tot er een bal ontstaat. Ga nu verder met de hand en voeg wat bloem toe wanneer het deeg te plakkerig aanvoelt. Leg nu de bal op een bebloemd aanrecht en kneed goed door. Daarbij steeds wat bloem toevoegen wanneer het deeg plakkerig wordt. Kneed zo een paar minuten door. Leg de bal bebloemd terug in de kom, en span er een plastic folietje over. Laat een half uurtje op kamertemperatuur rusten.

Haal de bal daarna weer uit de kom, het deeg zal waarschijnlijk weer plakkerig aanvoelen en elastisch zijn. Verdeel het deeg in twee ballen, bestrooi met bloem en rol ze uit tot een rond/ ovaal lapje van ongeveer 3 mm dik, op een bebloemde ondergrond.
Zet een antiaanbakpan op matig heet vuur en kwast deze lichtjes in met olijfolie.
Leg er per keer een deeglap in, en laat twee minuten aan iedere kant op halfhoog vuur garen. Hierbij ontstaan blazen in het deeg. Wanneer je het deeg hebt omgedraaid, kwast je de bovenkant licht in met olijfolie extra vergine. Maal er wat zeezout over.

het vullen: leg de lapjes afzonderlijk van elkaar op een stuk slagerstouw en besmeer de deeglapjes met de pesto. Verdeel daar de sla over en drapeer er de mozzarella, tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes over.
Bestrooi met de oregano en vouw de lapjes dicht door het slagerstouw er omheen vast te binden

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.