Sobanoodles met Oosterse saus, veel groente en geroosterde cashewnoten

Je hebt nodig voor 4 personen;

1 pak Sobanoodles (AH)
Olijfolie of kokosolie
1 broccoli in roosjes en de steel geschild en in stukjes
250 gram sperziebonen gesneden in stukjes
1 rode paprika in reepjes
3 gehakte tenen knoflook
1 bosje bosuitjes in ringen
250 gram kastanjechampignons in schijfjes
200 gram cashewnoten
4 el sojasaus
2 el honing
2 el oestersaus
2 el limoensap
rasp van 1/2 limoen
2 cm verse gember gehakt
1 tl sambal

Bereiding;
Kook vast het water voor de noodles.
Blancheer (kook 3 minuten) de broccoliroosjes/ stukjes en sperziebonen in ruim kokend water, giet af en spoel koud om kookproces te stoppen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan iets bruin.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, verse gember, paprika, bosuitjes en champignonschijfjes 5 minuten op hoog vuur.
Voeg er de geblancheerde broccoli en sperziebonen aan toe en roerbak nog 5 minuten mee. Voeg er de soyasaus, honing, oestersaus, limoensap/-rasp aan toe, en een lepeltje sambal.
Roer er op het laatst de geroosterde cashewnoten door.
Kook ondertussen de sobanoodles vlgns gebruiksaanwijzing. Verdeel de sobanoodles over de borden en schep er het groentemengsel overheen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*