Pappardelle met chorizo en geroosterde groenten

Pappardelle met chorizo en geroosterde groenten

Deze pappardelle met chorizo en geroosterde groenten is licht pittig door de chorizo en is erg lekker in combinatie met de geroosterde aubergine, paprika’s en tomatensaus.
Voor meer pastarecepten kun je hier terecht.

nodig voor twee personen:
voor de geroosterde groenten:
400 g aubergine in blokjes
1 rode paprika in grove stukken
2 el olijfolie
1 vel bakpapier

voor de tomatensaus:
2 el olijfolie
200 ml tomatenpulp in blik
2 tenen knoflook geperst
75 chorizo in piepkleine stukjes gesneden

150 g pappardelle

extra: grana padano

bereiding geroosterde groenten: spreid de gesneden groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten een half uur in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Intussen maak je de tomatensaus.

bereiding tomatensaus: fruit de knoflook en de chorizo in de olijfolie gedurende tien minuten. Voeg er de tomatenpulp aan toe en laat op zacht vuur zachtjes een kwartiertje stoven.
Kook tien minuten voor einde roostertijd groenten de pappardelle gaar volgens gebruiksaanwijzing.

verdere bereiding: giet de pappardelle af na kooktijd en voeg bij de tomatensaus. Roer daar de geroosterde groenten door.
Verwarm twee diepe borden door er kokend water in te schenken.
Schenk het water eruit en verdeel er de pasta over de twee borden.
Heerlijk met grana padano kaas ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.