Tiramisu met passievrucht en marsala

Ik ben niet een echt dessertmens, maar tiramisu is echt een lievelingsdessert van mij, mits niet te zoet. Vandaar dat tiramisu in allerlei varianten bij mijn desserts te vinden is. Deze tiramisu maakte ik met marsala en Italiaanse koekjes (cantuccini) en passievrucht, een heerlijk fris en lekker dessert. En niet zo heel machtig omdat ik bij de mascarpone, in plaats van slagoom, eigeel en stijf geklopt eiwit heb gebruikt.

Nodig voor circa 4 personen
300 g cantuccini
250 g mascarpone
2 eieren
4 el honing
8 el marsala of meer ?
4 passievruchten + 1/2 el honing

bereiding: scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom, zet even koud weg. Klop nu de ei-gelen met de honing tot een dikke room. Voeg de mascarpone bij het eimengsel en klop op een niet te hoge stand tot de massa mooi egaal is.
Pak vier mooie glaasjes en breek er de helft van de koekjes boven. Giet in ieder glaasje een lepel marsala. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de glaasjes. Breek er de andere helft van de koekjes over. Haal de inhoud uit de passievruchten en roer er de halve eetlepel honing door.
Verdeel de helft van het passievrucht over de laag koekjes, met daarop een el marsala.
Daarop komt de rest van het mascarpone. Doe er de rest van de passievrucht op, en lepel er eventueel nog een beetje marsala over.
Een heerlijk fris en niet te zwaar dessert.

Tip: serveer er een kopje espresso bij met een glaasje marsala

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.