Spaghetti con peperoni e parmigiano

Spaghetti con peperoni e parmigiano

We begeven ons in zomerse sferen met deze spaghetti con peperoni e parmigiano, een typisch Italiaans gerecht. 
De oven heeft er nog het meeste werk van, zodat jij alleen nog maar de knoflook in de olijfolie hoeft te fruiten samen met de gepureerde tomaten. Eroverheen gaat wat Parmezaanse kaas, goede rode wijn erbij en voilà, blije mensen aan de dis. Kijk voor meer overheerlijke pasta-recepten eens hier. 
Voor deze spaghetti con peperoni e parmigiano heb je nodig:

voor twee personen:
voor de geroosterde groenten:
2 el extra vergine olijfolie
3 puntpaprika’s geel, oranje en rood
1 aubergine
peper en zout
1 vel bakpapier

voor de tomatensaus:
2el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook
1/2 blik Mutti tomatenpolpa (AH)
1 el tomatenpuree
1/2 gedroogd pepertje
1/2 bos verse basilicum
4 el gehakte peterselie

voor de pasta:
150 g spaghetti

garnering:
60 g parmezaanse kaas
verse peterselie en basilicum gehakt

(voor)bereiding groenten: verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in stukjes, en de aubergine in blokjes. Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 25 minuten in de oven, en ga verder met de tomatensaus.

(voor)bereiding tomatensaus een kwartier voor einde roostertijd groenten: snijd de knoflook in kleine plakjes en laat zachtjes bakken in de olijfolie. Doe er de tomatenpulp bij en de tomatenpuree en laat een kwartiertje zachtjes stoven.
Kook intussen de spaghetti.

!! Verwarm twee diepe borden voor door er kokend water in te gieten.

bereiding : doe de geroosterde groenten bij de tomatensaus en doe er verse kruiden door. Giet de gare spaghetti af en roer door de saus.

serveren: droog de voorverwarmde borden af en verdeel er de pasta met groenten in tomatensaus over. Schaaf er wat parmezaanse kaas over.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.