We aten deze Italiaanse aubergine-rolletjes in tomatensaus als voorgerecht.
Maar is ook heel erg lekker als hoofdgerecht. Serveer er twee als voorgerecht, en drie per persoon wanneer je het als hoofdgerecht wilt eten.
Serveer er dan een pasta naar keuze bij.
Heerlijk bij een glas Chianti 🍷
Voor meer recepten met aubergine-rolletjes, kijk eens hier, ik heb er soortgelijke recepten van op mijn site.
Je hebt nodig voor deze Italiaanse aubergine-rolletjes in tomatensaus, als hoofdgerecht voor twee personen:
voor de tomatensaus:
2 el olijfolie
1/2 rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook gehakt
2 el tomatenpuree
200 ml tomaten Frito
scheutje droge witte wijn
handje verse basilicum fijn geplukt
1/2 el gedroogde oregano
voor de gevulde aubergine-rolletjes:
2 grote aubergine hiervan snijd je zes mooie plakken van 1/2 cm (de rest gebruik je in bijvoorbeeld een ratatouille)
olijfolie
keukenkwastje
grillpan
cocktail prikkers
voor de vulling:
olijfolie
300 g verse spinazie
125 g ricotta
1/2 teentje geperste knoflook
peper en zout
voor de topping:
1 bolletje mozzarella
geraspte grana padano kaas
bereiding tomatensaus: bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een kleine braadpan tot zacht, gedurende vijf minuten.
Doe er de tomatenpuree bij, en bak deze even een minuut of twee mee.
Voeg er nu de tomaten-Frito bij, en een scheutje droge witte wijn, en laat de saus 10 minuten zachtjes tot saus inkoken. Breng op smaak met peper, zout, oregano en basilicum.
bereiding aubergine-rolletjes: snijd de aubergines over de lengte in plakken van een halve cm. Zoek er de zes mooiste plakken uit.
Kwast de plakken in met olijfolie en bestrooi ze met iets zout. Verhit de grillpan en grill de aubergine-plakken aan weerskanten totdat ze zacht en mooi bruin gestreept zijn. Leg ze zolang op een bord.
bereiding vulling: roerbak de spinazie in de olijfolie in een anti-aanbak-pan, samen met de geperste knoflook.
Voeg zodra de spinazie geslonken is de ricotta toe en roer erdoor.
Zet het vuur uit.
verdere bereiding van de schotel: doe de tomatensaus in een ruime ovenschaal.
Leg de gegrilde aubergine-plakken in de lengte op een werkblad, en verdeel de vulling als een hoopje een cm van de onderzijde (zie foto)
Rol ze op en steek vast met een prikker. Plaats ze in de tomatensaus in de ovenschaal.
Verdeel de mozzarella in plakjes over de rolletjes, met daarop wat van de geraspte grana padano kaas.
Plaats de schotel 25 minuten in een oven van 200 / 220 graden totdat de rolletjes mooi bruin zijn gekleurd.
Lekker met een pasta naar keuze