Deze knolselderij-soep is heerlijk met de gremolata van peterselie, citroenrasp en knoflook als topping.
Voor de soep voor 4 personen heb je nodig:
3 el olijfolie
1 sjalot gesnipperd
1 geperste teen knoflook
750 gram knolselderij (doe maar gewoon een hele knol)
5 takjes tijm geritst
3 tenen knoflook, gepeld en geplet
1 laurierblaadje
750 ml groenten-bouillon
100 ml kookroom
voor de gremolata:
1 bosje peterselie (4 volle handen ongeveer)
1 citroen daarvan de rasp
1 teen knoflook geperst
bereiding: Fruit uitje en knoflook zachthes in de olijfolie, voeg knolselderij toe in blokjes en de tijm , bak dit zachtjes gedurende 10 minuten.
Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de selderij zacht is. Verwijder de laurier.
Mix de soep glad met de staafmixer of in een blender. Roer de room door de soep.
bereiding gremolata: schil van 1 citroen, 4 eetlepels zeer klein gesneden verse peterselie, 2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden
Schep de soep in vier voorverwarmde borden en garneer met de gremolata