Deze gezonde chocolade mousse met cacao nibs aten wij een paar weken terug bij mijn oudste zoon en schoondochter, en is zó lekker.
Het is een recept van Jasper Alblas en komt uit het kookboek ‘Body Happiness’
Alhoewel velen een dessert van avocado in combinatie met cacao en banaan wel kennen, maakt deze versie met vijgen, kaneel, kokosmelk en cashewnoten het net weer iets anders en bijzonder lekker kan ik wel zeggen.
Mijn schoondochter gebruikte in plaats van rauwe cacao gewone cacao en in plaats van gedroogde vijgen gewelde vijgen van de Jumbo (meer smaak). De topping bestond uit cacao nibs die dit heerlijke dessert een lekkere bite geven. Ik moet zeggen dat ik gewone chocolademousse ook erg lekker vind, maar deze versie van gezonde chocolade mousse met cacao nibs heeft toch echt mijn voorkeur.
Voor meer lekkere desserts klik hier
Nodig voor vier personen:
2 avocado’s
2 bananen
4 gedroogde vijgen
8 el rauwe cacao (gewone cacao kan net zo goed)
12 el kokosmelk
2 tl kaneel
1 ons cashewnoten
garnering:
150 g gemengd: frambozen, bramen, blauwe bessen, aardbeien
cacao nibs
bereiding: schil de bananen en snijd ze in stukken. Doe in een mengbeker, samen met de helften van de avocado’s, vijgen (steeltje verwijderen) kokosmelk, kaneel en cashewnoten en pureer met een staafmixer tot een homogene massa. Schep de mousse in een kom en laat afgedekt een uur koud worden in de koelkast.
serveren: verdeel de mousse over vier mooie dessertschaaltjes en verdeel er de frambozen, bramen en blauwe bessen over. Garneer met cacao nibs
Met dank aan mijn lieve schoondochter Denise van Dommelen
Wat leuk dit recept!! Je had zo genoten van t koken door je schoondochter! En dus nu dit toetje op je site!
Dank je wel lieve Monique, heerlijk was deze mousse