Er bestaan vele versies van pompoentaart, maar ik geloof dat ik er met deze pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker,een mooie variatie op heb gemaakt.

Pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker

Er bestaan vele versies van pompoentaart, maar ik geloof dat ik er met deze pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker,een mooie variatie op heb gemaakt.
Lopend door de Toko waar ik op zoek was naar een stoommandje, deed ik inspiratie op.
Deze pompoentaart is het geworden en hij is heerlijk, en zoeter dan jullie van me gewend zijn. Die zoetigheid heeft deze taart echt nodig. De topping heb ik gemaakt van een combinatie van kokoscrème en crème fraiche (Je kunt ook gerust (half)volle kwark of Griekse yoghurt hiervoor gebruiken. Wel belangrijk is om het juiste blik kokosmelk te pakken, degene van welke de santen en het kokoswater van elkaar gescheiden zijn, ik kies altijd voor Fair Trade kokosmelk, verkrijgbaar bij de AH. Als topping gebruikte ik granola 
Je hebt nodig voor deze pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker:

400 gram gekookte Hokkaido-pompoen (schillen hoeft niet)
3 eieren
75 gram kokosolie
50 gram honing
60 gram palmsuiker, gewone suiker of doe in zijn geheel honing
150 gram speltmeel
1 el bakpoeder

Voor de topping:
3 grote lepels kokoscrème (Fair Trade (AH), bovenste laag is een dikke crème, gebruik de rest voor bijvoorbeeld pompoensoep)
3 el crème fraiche of 9half)volle kwark, Griekse yoghurt
4 el palmsuiker, suiker of honing (of naar smaak)
rasp van 1 limoentje
5 tot 10 el granola

Springvorm van 22 cm
Vel bakpapier

 

Pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker
Pompoentaart met speculaaskruiden en palmsuiker

Bereiding: verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de pompoen, de eieren, kokosolie, honing en palmsuiker met de staafmixer. Schep er het speltmeel en de bakpoeder doorheen.
Klem een stuk bakpapier tussen de ring en de bodem van de springvorm en knip het teveel erom heen weg. Vet de zijkant in met kokosolie dmv een keukenkwastje. Stort het beslag hierin en bak de pompoentaart in 60 minuten gaar in een voorverwarmde  oven van 175 graden.
Laat de wat taart afkoelen, verwijder voorzichtig de ring, voorkom breken, door de rand met een mes los te halen van de vorm. Schep de taart door middel van een spatel op een taartschaal. De taart volledig laten afkoelen.
Maak nu de topping: klop met een garde de kokoscrème en de crème fraiche door elkaar. Breng op smaak met de palmsuiker. Strijk de topping over de taart, en rasp er het limoentje boven.

Strooi er de granola over en serveer

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.