Kwarkpudding met verse kersen

Kwarkpudding met verse kersen

Deze kwarkpudding met verse kersen is heerlijk fris. En in combinatie met de verse kersen een mooi zomers plaatje.
Je kunt van de ? kersen ook een kersensaus maken, daar geef ik je hieronder het recept van.
Weetje wat betreft het gebruik van aardappelmeel of maizena: bij het gebruik van aardappelmeel blijft de saus helder, en bij het gebruik van maizena wordt de saus troebel van kleur. In dit geval wil je een mooie heldere rode saus, en gaat de voorkeur uit naar aardappelmeel.
Het recept is voor een pudding voor vier personen. Voor meer desserts klik hier 

voor de pudding:
1 dl slagroom
6 blaadjes gelatine
650 ml halfvolle kwark
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
500 g verse (Hollandse)kersen

nodig voor de kersensaus:
500 g (Hollandse)kersen
1 dl milliliter rode port
1 dl water
1 el limoensap
25 g suiker
2 eetlepels aardappelmeel
1 lepel aardappelmeel aangelengd met wat water

extra: een puddingvorm

bereiding kwarkpudding: week de zes blaadjes gelatine in een ruim kommetje koud water. Verhit de slagroom in een pannetje en voeger de suiker en vanillesuiker aan toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine stuk voor stuk uit en laat het in de room oplossen. Laat iets afkoelen. Voeg het slagroommengsel toe aan de kwark en roer goed door (dit gaat het beste met een garde). Spoel de puddingvorm af met koud water en schep er het kwarkmengsel in. Dek de pudding af met plastic folie en laat het een paar uur opstijven (minimaal twee uur)

bereiding kersen: ontpit de kersen en doe ze in een kom. Breng in een pannetje de port met het water en suiker aan de kook. Bind de saus met het aangelengde aardappelmeel en roer er de kersen door.

serveren: zet een mooi onderbord op de puddingvorm en keer de pudding om op het bord. Schud even om de pudding er in zijn geheel uit te krijgen. Desnoods zet je de vorm even in heet water wanneer het niet meteen lukt.
Serveer de pudding met de verse kersen of de kersensaus

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.