Lekker recept met het ☀️zonnige weer deze week iin het vooruitzicht, een lekkere frisse Sashimisalade.
Lekker met een bolletje sushirijst, het is een lekker en licht gerecht.
Nodig voor 4 personen:
200 gram sushirijst gekookt vlgns gebruiksaanwijzing
4 verse zalmfilets zonder huid
1 grote komkommer
2 rijpe maar niet overrijpe avocado’s
1 bakje wakamésalade AH
4 el Japanse sushigember
4 el sesamzaadjes
3 el soyasaus
1 tl wasabi
Optioneel zwart sesamzaad voor garnering
Bereiding:
Schil de komkommer, snijd overdwars door en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommerhelften in blokjes en doe in een kom.
Snijd ook de zalmfilets in kleine blokjes en voeg ze bij de komkommer. Vervolgens van de avocado’s de pit verwijderen en eveneens in blokjes snijden. Hak de Japanse gember fijn en schep erdoor.
Klop met een kleine garde de wasabi door de soyasaus en doe bij het zalmmengsel.
Schep er de wakamésalade door en het sesamzaad.
Verdeel de sashimi over 4 diepe borden en leg er een bolletje sushirijst op.
(Voor het bolletje sushirijst: spoel een klein kommetje om om vastkleven van de rijst tegen te gaan, druk er met een lepel de gare en afgekoelde sushi in en keer om op je hand)
Garneer met wat zwarte sesamzaadjes, of gebruik gewoon sesamzaad.