Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, mayonaise en dille

Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, mayonaise en dille

Deze zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, mayonaise en dille is een heerlijk fris voorgerechtje. Manlief maakte het als onderdeel van een vijf-gangen-menu. Je voegt er nog komkommerblokjes aan toe die je op smaak hebt gebracht met zout en suiker.
Dit voorgerechtje is onderdeel van het kerstmenu van Cees van Casteren op Culy.nl
Ben je nieuwsgierig geworden naar meer heerlijke voorgerechtjes? Kijk dan eens hier.
Voor deze zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, mayonaise en dille heb je nodig:

voor 2 personen:
125 g verse zalm van sushi-kwaliteit
50 g gram kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
1/4 citroen rasp en sap
takjes dille
zonnebloemolie (voor het frituren van de kappertjes)
grof zeezout
zwarte peper uit de molen

voor de komkommer:
1/2 komkommer
11/2 tl suiker
1/2 tl zout

voor de mayonaise:
250 ml zonnebloemolie
1 ei
tl mosterd
scheutje witte wijnazijn
flinke bos dille, fijngehakt
snuf zout

bereiding komkommer: snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg er in een kom het zout en suiker aan toe. Schep om en zet koud weg.

bereiding mayonaise: doe alle ingrediënten in een maatbeker en zet je staafmixer erin. Zet ‘m aan en beweeg ‘m in 30 seconden langzaam omhoog. Je mayonaise is nu klaar. Kind kan de was doen.
Spoel de kappertjes even onder de kraan in een zeef en droog tussen twee keukenrol-velletjes.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een steelpannetje op half hoog vuur. Frituur de kappertjes in delen tot ze knapperig zijn. Dit duurt ongeveer een halve minuut. Schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uit lekken.

bereiding zalm: snijd de zalm in gelijke blokjes en even groot als de komkommer. Doe de zalm in een kommetje en vermeng met de blokjes komkommer. Breng op smaak met de rasp van de kwart citroen en met een klein beetje citroensap en zwarte peper.

serveren: schep de zalmtartaar met de komkommer in mooie decoratieve glaasjes (wijnglas)of schaaltjes. Lepel met beleid de mayonaise over de zalmtartaar (of doe de mayonaise in spuitzakje en knip het puntje eraf) Verdeel de gefrituurde kappertjes erover en maak af met een paar takjes dille en wat zeezout.

Bron: Culy.nl

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.