Over mij

Ik ben Hedwig Adema, 53 jaar, opgegroeid in Friesland en woon sinds 1998  in het mooie Brabant.
Ik woon er samen met mijn man, (nog) thuiswonende zoon, de oudste zoon woont op zichzelf, en onze twee Brits korthaartjes, Lola en Elsa. 
Velen van jullie hebben mij hier inmiddels al een beetje leren kennen, enkelen kennen mij ook persoonlijk.
We wonen in een simpel maar knus rijtjeshuis, met een kleine tuin voor en achter. We zijn hier heel gelukkig samen met onze poezen. (die zullen jullie nog regelmatig voorbij zien komen) 

3 jaar geleden verloor ik mijn baan als kookdemonstratrice en heb het geluk dat ik nu die dingen kan gaan doen waar mijn hart ligt.
Ik vind het erg leuk om aan mijn site te werken, en ben blij met iedereen die het wil lezen.
Mijn leven lang ben ik al geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft, als kind was ik al een echte lekkerbek. Maar had wel een sterke voorkeur voor puur en gezond eten, en dat is naarmate ik ouder werd niet veel veranderd, zoetigheid is nooit mijn ding geweest.
Ik kan enorm genieten van etentjes thuis of bij vrienden. Sinds een paar maanden heb ik samen met vier andere dames een kookclub opgericht, erg leuk en gezellig.
Mijn man zit ook bij een kookclub hier in de buurt, en met hem samen zit ik nog op een andere kookclub waarbij we onder begeleiding van meesterkok Wim Wolfs bij kunnen leren.
Leuk hè? zo’n gezamenlijke hobby

Als kook-demonstratrice kon ik gelukkig werken met pure producten en mijn eigen receptuur gebruiken.
Door de crisis verloor ik mijn baan en ben ik een opleiding voedingsdeskundige gaan doen.
Ik ben voor puur eten, met onbewerkte producten, en werk graag met groenten en fruit, deze spelen een grote rol in mijn gerechten.
Over de relatie tussen voeding en gezondheid wordt veel (on)zin geschreven, waardoor mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien.
Persoonlijk vind ik dat je hierin het beste de adviezen van voedings-wetenschappers kunt volgen, deze mensen weten waar ze over praten en houdt het lekker overzichtelijk. Ik ga om die reden op deze site geen artikelen meer schrijven over gezondheid.

Mijn recepten zijn overwegend vegetarisch maar ik eet ook regelmatig (scharrel) vlees en regelmatig vis.
Op deze site staan veel van mijn dagmenu’s om een richtlijn te geven hoe je lekker en gezond kunt eten, en daarbij tegelijkertijd lekker op gewicht kunt blijven.
Ik zou het fijn vinden wanneer jullie inspiratie kunnen opdoen uit mijn recepten.
Daarnaast schrijf ook heel graag persoonlijke blogs, en ben ik culi-redacteur bij ‘Vegatopia‘ de grootste en oudste vegetarische website van Nederland
Ik hoop dat jullie je een beetje zullen thuisvoelen op mijn site, en wil deze daarom ook graag een huiselijke sfeer geven, zodat je er regelmatig terug wilt komen.
Wanneer je vragen hebt, stel ze gerust, en reacties vind ik ook erg leuk om te krijgen.

Reacties zijn gesloten.