Over mij

Ik ben Hedwig Adema, opgegroeid in Friesland en woon sinds 1998  in het mooie Brabant.
Ik woon er samen met mijn man, en onze twee Brits korthaartjes, Lola en Elsa. Onze twee volwassen zoons wonen inmiddels op zichzelf.
Velen van jullie hebben mij hier inmiddels al een beetje leren kennen, enkelen kennen mij ook persoonlijk.
We wonen in een knus rijtjeshuis, met een kleine tuin voor en kleine tuin achter. We zijn hier heel gelukkig samen met onze poezen. (die zullen jullie, misschien tot vervelens toe, nog regelmatig voorbij zien komen) 

Járen geleden verloor ik mijn baan als kookdemonstratrice en had ik het geluk dat ik nu die dingen kan gaan doen waar mijn hart ligt.
Ik heb altijd al van schrijven gehouden, en druk me graag uit op “papier”, daarom schrijf ik graag blogs en vind ik het heerlijk om recepten te schrijven.
Mijn leven lang ben ik al geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft. Als kind was ik al een echte lekkerbek, maar had wel een sterke voorkeur voor puur en gezond eten, en dat is naarmate ik ouder werd niet veel veranderd. Zoetigheid is nooit echt mijn ding geweest.
Ik kan enorm genieten van etentjes thuis, bij familie of bij vrienden.
Manlief zit bij een herenkookclub hier in de buurt, zo heeft ook hij het koken aardig onder de knie gekregen. Hij kookt regelmatig hele menu’s voor me, waar we dan onder het genot van een wijntje heerlijk van kunnen genieten.

Toen ik werkte als kook-demonstratrice kon ik gelukkig werken met pure producten en mijn eigen receptuur gebruiken, dat was ook een voorwaarde om het te willen doen. Ik ben erg anti-pakjes & zakjes. Omdat ik in de wandelgangen bekend stond als kookgek, ben ik voor deze baan benaderd indertijd.
Door de crisis verloor ik deze baan en ben ik een opleiding voedingsdeskundige gaan doen. Ik wilde graag alles weten omtrent voeding met betrekking tot het functioneren van je lichaam. Waarom kan de een alles eten en komt de ander bij wijze van spreken aan van een blaadje sla. Wat voor invloed heeft gezond eten op je lichaamscellen. Immers, jouw hele lijf is over zeven jaar weer helemaal vernieuwd.
Er is geen enkele cel meer hetzelfde, er is een hele nieuwe jij. Hoe kun je er voor zorgen dat jouw nieuwe jij van de beste kwaliteit is die maar wenselijk is, voor zover je daar invloed op hebt. Dat is wat mij erg bezighield, en waar deze studie wel de nodige antwoorden op had.
Met de huidige afvalproblematiek hield ik me eigenlijk niet zo bezig, nog steeds niet trouwens, omdat ik ervan overtuigd ben, dat wanneer je voor het grootste gedeelte groenten, en fruit eet, niet te veel koolhydraten en veel minder vlees, en alles wat bewerkt is zoveel mogelijk laat staan, je het gewicht zal behouden of bereiken wat bij jou hoort.
Voor de een zal dat volslank zijn en voor de ander superslank.

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik graag met groenten en fruit werk, deze spelen een grote rol in mijn gerechten. Groenten krijgen daarom zelfs vaak een hoofdrol.
Over de relatie tussen voeding en gezondheid wordt veel (on)zin geschreven, waardoor mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien.
Persoonlijk vind ik dat je hierin het beste de adviezen van voedings-wetenschappers kunt volgen, deze mensen weten waar ze over praten en dat houdt het lekker overzichtelijk. Maar heel af en toe zal ik daar ook mijn zegje over doen.

Mijn recepten zijn overwegend vegetarisch maar ook, zij het steeds minder, regelmatig met (scharrel)vlees en vis. Ik eet ongeveer vier/ vijf dagen in de week vegetarisch, een keer vis en twee keer vlees en kip. Beter voor de beestjes, het milieu en voor je lijf.
Ik heb van veel dagen een eetdagboek bij gehouden die je kunt vinden in mijn dagmenu’s, gewoon een richtlijn hoe je lekker en gezond kunt eten. Het is niet per defintie bedoeld om mee af te vallen, maar gezond en goed voor je lijf. Wie te zwaar is, en er normaal gesproken wat een ongezonde leefstijl op na houdt zal er zeker gezonder op worden. Afvallen tot een voor jouw normaal gewicht is daar misschien een logisch gevolg van. Ikzelf pas met deze eet/ leef-wijze nog steeds in maat 36, wat lekker praktisch is gezien mijn goed gevulde kledingkast. Maar heb dan ook veel discipline waar het gebak eten, tussendoor snoepen, en over-eten betreft. Maar bof ook enorm met mijn snelle spijsvertering, dat is ook echt mijn geluk. Omdat ik toch een aantal kilo’s ben aangekomen, ga ik tegenwoordig wel meer op de inname van mijn koolhydraten letten, zo ook iets kleinere porties eten. Hierover heb ik zowel een blog, als een aantal eetdagboeken geschreven. Tegenwoordig loop ik door de week iedere dag zo’n 10 kilometer, tegenwoordig vergezeld met mijn camera en telelens. Natuurfotografie is mijn tweede passie geworden, en is een heerlijke hobby. Je bent hierdoor én in de buitenlucht én lekker veel aan de wandel, een win-win zogezegd.

Ik zou hoop dat jullie inspiratie kunnen opdoen uit mijn recepten.
Daarnaast schrijf ik ook graag persoonlijke blogs,
Ik hoop dat jullie je een beetje zullen thuisvoelen op mijn site, zodat je er regelmatig terug wilt komen.

2 Comments

  1. Rinus en Ines

    Leuk verhaal. Gisteren heb ik je recept ‘Frisse wortel met salade met feta’ klaargemaakt. Heel lekker en bijzonder. Vond echtgenote Ines ook. Ik ga meer van je recepten uitproberen. Groetjes van Rinus

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.